České buchty

methi - fotkamethi, 12. januára 2015
České buchty
Foto: methi
6-8
porcií
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
80 g
1 ks
1 ks
60 g
1 ČL plochšia
1 PL plochá
300 ml
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vajcia a cukor spolu vymiesame. Do muky zamiesame sol, nastruhanu citronovu koru a susene drozdie. Pridame maslovu zmes a teple mlieko a vymiesime cesto. Cesto nechame asi 1 hodinu kysnut. Znova ho poriadne vymiesime (vytlacime vzduch). Cesto potom prelozime na pracovnu dosku, rozvalkame a na rezeme na priblizne rovnake kusy. Na kazdy ulozime slivkovy lekvar (ja som pouzila jahodovy, slivkovy sa u nas nepredava) a prstami kraje dobre spojime, vytvarujeme podlhovastejsiu buchtu. Buchty ulozime kusok od seba na vymasteny plech.

  2. 2

    Ruru predohrejeme na 180st. Buchty nechame pred pecenim este 30 minut kysnut. Potrieme ich maslom a pecieme asi 40 mint, dohneda. Hotove buchty znova potrieme maslom.

  3. 3

    Piekla som podla receptu z kucharskej knihy: Staroceska kucharka z roku 1880.

    České buchty - obrázok 3

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
@tatranocka , mám kuchársku knihu vydanú počas 2. sv. vojny, kde sa v receptoch používajú rôzne vtedy dostupné náhrady. aj náhrada vajec. a je tam veta: ovšem, když máme pravá vejce, na náhražku ani nepomyslíme! :-))
@methi , buchty sú pekné. také - prudko konzumovateľné. :-))))
Niet nad klasiku! S buchtami sa zavďačíme tak chlapovi ku gulášovej polievke ako aj malému bicyklistovi ktorý si ju vezme do ruky. Je tu niekto kto nemá rád česko-slovenské buchty? Nie je!

Pridaj komentár k receptu: