Foto: methi
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo vajcia a cukor spolu vymiesame. Do muky zamiesame sol, nastruhanu citronovu koru a susene drozdie. Pridame maslovu zmes a teple mlieko a vymiesime cesto. Cesto nechame asi 1 hodinu kysnut. Znova ho poriadne vymiesime (vytlacime vzduch). Cesto potom prelozime na pracovnu dosku, rozvalkame a na rezeme na priblizne rovnake kusy. Na kazdy ulozime slivkovy lekvar (ja som pouzila jahodovy, slivkovy sa u nas nepredava) a prstami kraje dobre spojime, vytvarujeme podlhovastejsiu buchtu. Buchty ulozime kusok od seba na vymasteny plech.
- 2
Ruru predohrejeme na 180st. Buchty nechame pred pecenim este 30 minut kysnut. Potrieme ich maslom a pecieme asi 40 mint, dohneda. Hotove buchty znova potrieme maslom.
- 3
Piekla som podla receptu z kucharskej knihy: Staroceska kucharka z roku 1880.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@methi , buchty sú pekné. také - prudko konzumovateľné. :-))))