Foto: methi
Postup
-
1
Do hrnca dáme šošovicu a dobre ju prepláchneme vo vode. Čistú šošovicu zalejeme asi 1 litrom vody (záleží aj akú hustú ju chcete, vody si môžete dať viac alebo aj menej). Pridáme očistenú mrkvu, petržlen (koreňovej zeleniny si tiež môžete pridať toľko, koľko vám chutí), cibuľu, cesnak (prvé 3 strúčiky), čierne korenie, bobkový list, údenú papriku a chilli korenie. Polievku privedieme k varu, oheň zmiernime a zakrytú varíme 15 minút.
- 2
Po 15 minútach vyberieme cibuľu aj bobkový list. Polievku varíme ďalej ďalších 15 minút.
- 3
Nakoniec pridáme nastrúhaný cesnak (ďalšie 4 strúčiky), soľ, polievku prejdeme varom a odstavíme z ohňa. Hrniec necháme zakrytý a polievku v ňom necháme stát aspoň 10 minút. Šošovica sa vám pekne rozvarí, takže netreba ničím zahusťovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5
Vdaka, som rada, ze vam chutilo ☺