Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom fotorecept
Foto: methi
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
|
|
1/3 ČL |
|
1 ks |
|
4 stonky, cibuľková čast |
|
1 ks |
|
2 hrnčeky, alebo zeleninový vývar |
|
2 PL |
|
|
|
mala hrsť |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Cicer si na noc namacame a rano uvarime v tlakovom hrnci domakka. Trva to maximalne 20 minut.
- 2
V hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat. Potom pridame chilli papricku a nadrobno nakrajanu cibulkovu cast jarnych cibuliek. 2 minuty restujeme na miernom ohni.
- 3
Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku, sosovicu a premiesame.
- 4
Vsetko to zalejeme vodou (alebo vyvarom), osolime a privedieme do varu. Ohen zmiernime a polievku varime asi 15 minut, kym sosovica nie je makka. Potom paradajky aj sosovicu trocha roztlacime. Ak chcete pouzit mixer, mozete si ju vymixovat dohladka.
- 5
Pridame kokosove mlieko a koriandrovu vnat, prejdeme varom a hrniec dstavime z ohna.
- 6
Do hotovej polievky vhodime za hrst uvareneho cicera a mozeme ihned podavat.
- 2
Nadherne to vonia a kmin nema taku typicky "ostru" chut..
5*.
Mozem pouzit aj klasika plnotucne mlieko?
www.padhuskitchen.com/2010/07/mixed-beans-recipe-mixed-beans-...