Foto: methi
Nie je to pulao v pravom slova zmysle, skor postup pripravy ho pripomina. Niekto toto jedlo nazyva pulao, niekto upma. Mne sa paci pulao. Zobraziť celý popisNie je to pulao v pravom slova zmysle, skor postup pripravy ho pripomina. Niekto toto jedlo nazyva pulao, niekto upma. Mne sa paci pulao. Podava sa v Indii na ranajky.
porcie
Suroviny
200 ml |
|
niekoľko, na ozdobenie |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 PL |
|
Ďalej: | |
1 PL |
|
niekolko |
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
1/2 KL |
|
|
|
200 ml |
|
cerstva |
|
Postup
-
1
Nachystame si zeleninu a vermicelli. Zeleninu som pouzila: cerstvu mrkvu, vyluskany hrasok a mrazenu kukuricu. Mozete pouzit aj kalerab, redkovku, hocico, co nepotrebuje dlhu tepelnu upravu.
- 2
V hlbsej panvici si zohrejeme lyzicu ghee. Pridame vermicelli a na silnom ohni opecieme dohneda. Treba pri tom stat a premiesavat, pretoze sa zacnu opekat rychlo a lahko zhoria. Trva to chvilku. Oprazene vermicelli odlozime na tanierik. Nenechame ich na panvici, pretoze by sa dalej prazili a zhoreli by.
- 3
Na druhej panvici zohrejeme 1 lyzicu olej a oprazime do hneda kesu orechy. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Do tej istej panvice, ak treba pridame troska oleja a zohrejeme. Pridame rimsku rascu a kari listocky a nechame ich prasknut. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a na miernejsom ohni poprazime domakka.
- 4
Pridame zeleninu a asi 2-3 minutky na slabsom ohni opekame. Obcas premiesame. Dalej pridame sol, troska citronovej stavy (asi pol lyzicky), garam masala a dobre premiesame.
- 5
Vsetko zalejeme vodou a privedieme k varu. Hned ako sa voda zacne varit, pridame oprazene vermicelli. Premiesame, hrniec zakryjeme a na miernom ohni varime 5-6 minut. Pocas varenia hrniec neodokryvame.
- 6
Potom hrniec odokryjeme, pulao premiesame a odstavime z ohna. Pridame nadrobno nakrajanu koriandrovu vnat a premiesame.
- 7
Podavame ihned ozdobene oprazenymi kesu orechami. (Kesu si oprazime zvlast na troche oleja alebo ghee, dohnedkava.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a ja že pulao môže byť iba z ryže...
Dobrý deň,
Váš obrázok sme otočili (hádam správnym smerom :).
Pekný deň.