Kuracie karí fotorecept

methi - fotkamethi, 15. novembra 2014
Kuracie karí (fotorecept)
Foto: methi
2-3
porcie

Suroviny

3 ks (s klbom, vykostene)
3 strúčiky
1/4 ČL
100 ml, (alebo podla potreby)
1 ks
1/3 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL
100 - 150 ml
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V tej istej panvici na oleji, ktory v nej zostal orestujeme rimsku rascu. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a struhany zazvor. Cibulu restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie a premiesame.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame maso, kuraci vyvar, privedieme ho do varu a maso povarime pod pokrievkou na miernom ohni 10 minut. Potom pridame kokosove mlieko a garam masala. premiesame a povarime dalsich 5 minut.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hotoveho kari vhodime nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s ryzou.

Diskusia k receptu

frezia
Vyborne jedlo, robila som to pred dvoma dnami z bravcovej panenky, alebo robievam aj z kuracieho mäsa. Azijska kuchyna je u nas velmi oblubena, hlavne indicka, thajska a vietnamska, takze vsetky ingrediencie mam doma.
jarunka
Na taketo nieco sa chystam uz davnejsie, mam kokosove mlieko, tak este kuriatko a idem na to :-)
evina21
Uložím, vyskušam. Vyzera to veľmi dobre a asi to bude aj rychle.
tinca
@methi konečne pravý rcp na kuracie karí,ukladám, krásne úvodné foto:)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
MŇAM !!! :-)
janny300
Toto ma dalekoo od kariii ....skoro no skoro ako kari perkelt.
amelie
@methi , ako som mohla prehliadnuť taký skvelý recept?! hneď to napravím, s tvojim dovolením použijem z koriandru iba semienka, vňať vymením za petržlen:-))) a ďakujem @janny300 za kritiku, inak by som tvoje kari nenašla v nedávnych komentároch:-)))
amelie
@jujoska , aj mňa trápi, že mám oči na milú jarmilu... ale vraj sa s tým nedá nič robiť... lovím písmenká a vidím buď na klávesnicu alebo na displej, takže aj napriek tomu, že trpím "chorobou z povolania" a snažím sa skontrolovať po sebe všetko, čo napíšem, občas nevidím, či vidím bodku alebo dĺžeň, sú príliš "mikro"...
jujoska
tak potom v pohode @amelie , ja len aby nahodou nedoslo k omylu lebo mozno s tym rozdielom nie je vysporiadana @janny300 a potom si mysli, ze v Indii varia perkelt s kari korenim
2010
@janny300 no dobre som sa zasmial co si zo seba spravil...
PS: Pre tvoje info ta pani zije v Indii ( nie na kratkom vylete) pise knihy o Indickej kuchyni a ma to z prvej ruky svokra je Indka.
methi
@janny ako sa robi spravne jednoduche, ale ze uplne najjednoduchsie kari? Pozdravujem ta z Indie. Zijem tu 13 rokov a ako vidis som sa za tie roky vobec nic nenaucila ;) Namaste.
caterina
pekny recept. Milujem kari. Inak, v piatok som robila tvoje Gobi Kheema a bolo to fantasticke. Muz zjedol dve velke porcie a bol by si dal aj viac ;)
afataga
no prosim ta, ako toto moze byt kari, ked si tam nedala kari korenie? take lahke nevies? :-)
svedka
Mnam.najradsej som chodievala do obľúbenej ind.restauracie na taketo nieco s cervenym kari.neviem sa takychto dobrot dojest.potom dobre kafe s kardamonom .bohuzial teraz take nemozem a ani dlho nebudem :( aspon tu slintam
afataga
na toto sa hotujem v nedelu, cim nahradim kokosove mlieko? nemam ho rada
methi
Tak daj smotanu na varenie alebo mandlove, sojove, makove... ty si poradis. Samozrejme to bude chutit inac. Ale nemyslim si, ze to tym pokazis.
afataga
sojove nie bleeee :-), dam tu smotanu, dik, potom sa ozvem, ak to prezijem :-)
afataga
prezili sme :-), hlasim, ze vyyyyyborne, aj ked s malymi zmenami, jasne, ze som dala viac chilli, aj dve paradajky, ale neviem, preco to nemam take cervene, kukaj:

methi
No fajn :) Rajcinky sa hodia. Moje bolo viac do cervena, lebo som mala vtedy guntur chilli powder, to su take riadne palive chilli, co krasne na cerveno farbia. Som rada, ze chutilo :)
monty469
Také jedlá môžem dávam 5* a ukladám do k.k niekedy to uvarím a dám vedieť ako chutilo
afataga
tak sa hlasim s repete z morcacieho prsa, dala som aj trochu pretlaku do zakladu, veeeelika dobrota :-)


1x methi
afataga
dnes opat na stole tvoje kari, zas som dala do zakladu trochu pretlaku kvoli farbe, ku koncu som pridala aj trochu spargle na kusky a dala som aj slamihu uzkolistu, tu to predavaju pod ludovym nazvom kari :  www.bylinky.sk/?/Atlas/slamiha...
a ozaj to ma taku chut aj vonu, fotila som len v hrnci, viac nebolo kedy :-)


methi
@Afataga (14.5.2016 13:29)

Parada, autenticke olejove skvrny na hladine, tak to ma byt :)
salinka
Miska, ani neviem, kolkykrat som toto jedlo pripravovala. Uz som taky macher, ze tie koreniny sypem spamati :-) K tomu jasminova ryza z Thajska a cinsky salat. A nemusim ani cestovat :-)))))) Pekny dnik.


afataga
hlasim, ze som dnes na obed zas robila toto tvoje uzasne kari, supla som aj trochu susenej limetky, co som onehda dostala pakel azijskych korenin, tak dufam, ze mas radost, jasne ze mas :-)
mijaita
Cekala bych, ze @Janny300 prijde obhajit sve tvrzeni, ze toto jidlo nema s indickym kari co do cineni a misto toho se zbabele ukryva!? I mne "napadla" jedna varechacka u receptu na marocky, mrkvovy salat. A kdyz jsem ji dolozila odkud je, take zbabele zmizela.
 varecha.pravda.sk/recepty/marocky-salat-z-karotky-fotorec...

Ani jedna z tech "chytrych" dam nezverejnila jediny recept, ale chytré jsou jak radio! :-)
alena45
@Afataga (14.5.2016 13:29)

ach, ja si tu pestujem kari lístky, aby som mala do jedál a ono to nie je kari list, ale slamiha ? No ništ, aj tak som šťastná, že mi to na balkóne nezamrzlo. Zatiaľ.
alena45
@Afataga (22.1.2017 18:19)

asi majú chybu, zatiaľ je pekná. Ach, ani som si nezaklopala, uvidím zajtra, ja motovidlo !
katka78
Tá slamiha vonia ako kari korenie, aj to u nás predávajú ako kari stromček, trpasličie kari a pod. Tu sme sa o ňom bavili:  varecha.pravda.sk/diskusie/co-som-to-vlastne-kupila-/5966...
V jeho prípade sa ale tým "kari" myslí koreniaca zmes (zvyčajne zložená z kurkumy, koriandra, zázvora a rímskej rasce. K nim sa potom ešte pridáva ml. č. korenie, ml. č. paprika, senovka grécka, horčičné semienko, sušený cesnak, alebo muškát. orech, škorica, čili, kardamóm atď., tie kari zmesy sú rôzne. Ja si tiež miešam vlastnú). Originál indické kari je však čosi iné - stromček Murraya koenigii. Minulý rok (alebo predminulý?) som si ho objednala tu  www.koreninovazahrada.sk/product_info.php/prave-indicke-kari-kar...
ale vraj sa im ho nepodarilo dopestovať, tak neviem, ako sú na tom teraz, z ponuky ho nestiahli. Neskôr som zistila, že kari lístky dostať kúpiť v BA, naposledy som ich videla vo Freshlandii v nákupnom centre Centrál. Tak, toľko správy "z domova", možno sa info niekomu zíde :-)
afataga
no a opat spravy z domova: dnes na obed tvoje kari z kuracich stehien, tentokrat som zabudla na cibulu a vobec tam nechybala, ale to uz je potom asi uplne iny rcp :-)
afataga
Po dlhsej dobre sme dnes zas mali tuto fajnotku, bez koriadnra a ako tak kukam do chladnicky, pozerala na mna jedna opustena smutna mrkva, tak sa jej pytam: chces ist do kari? A ona: ano, ano, ano. Tak som ju tam supla, az taka bola spokojna :-) a my tiez a ty tiez.
2x haji a methi
afataga
Aj dnes sme si posmakli na tejto fajnotke, tak sa zas mozes radovat :-)
1x methi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia