Kuracie karí fotorecept

methi - fotkamethi, 15. novembra 2014
Kuracie karí (fotorecept)
Foto: methi
2-3
porcie

Suroviny

3 ks (s klbom, vykostene)
3 strúčiky
1/4 ČL
100 ml, (alebo podla potreby)
1 ks
1/3 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL
100 - 150 ml
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V tej istej panvici na oleji, ktory v nej zostal orestujeme rimsku rascu. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a struhany zazvor. Cibulu restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie a premiesame.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame maso, kuraci vyvar, privedieme ho do varu a maso povarime pod pokrievkou na miernom ohni 10 minut. Potom pridame kokosove mlieko a garam masala. premiesame a povarime dalsich 5 minut.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hotoveho kari vhodime nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s ryzou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@janny ako sa robi spravne jednoduche, ale ze uplne najjednoduchsie kari? Pozdravujem ta z Indie. Zijem tu 13 rokov a ako vidis som sa za tie roky vobec nic nenaucila ;) Namaste.
@janny300 no dobre som sa zasmial co si zo seba spravil...
PS: Pre tvoje info ta pani zije v Indii ( nie na kratkom vylete) pise knihy o Indickej kuchyni a ma to z prvej ruky svokra je Indka.