Kuracie karí fotorecept

methi - fotkamethi, 15. novembra 2014
Kuracie karí (fotorecept)
Foto: methi
2-3
porcie

Suroviny

3 ks (s klbom, vykostene)
3 strúčiky
1/4 ČL
100 ml, (alebo podla potreby)
1 ks
1/3 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL
100 - 150 ml
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V tej istej panvici na oleji, ktory v nej zostal orestujeme rimsku rascu. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a struhany zazvor. Cibulu restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie a premiesame.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame maso, kuraci vyvar, privedieme ho do varu a maso povarime pod pokrievkou na miernom ohni 10 minut. Potom pridame kokosove mlieko a garam masala. premiesame a povarime dalsich 5 minut.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hotoveho kari vhodime nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.

    Kuracie karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podavame s ryzou.

Diskusia k receptu

64 komentárov k receptu
Vyborne jedlo, robila som to pred dvoma dnami z bravcovej panenky, alebo robievam aj z kuracieho mäsa. Azijska kuchyna je u nas velmi oblubena, hlavne indicka, thajska a vietnamska, takze vsetky ingrediencie mam doma.
@methi , ako som mohla prehliadnuť taký skvelý recept?! hneď to napravím, s tvojim dovolením použijem z koriandru iba semienka, vňať vymením za petržlen:-))) a ďakujem @janny300 za kritiku, inak by som tvoje kari nenašla v nedávnych komentároch:-)))
@jujoska , aj mňa trápi, že mám oči na milú jarmilu... ale vraj sa s tým nedá nič robiť... lovím písmenká a vidím buď na klávesnicu alebo na displej, takže aj napriek tomu, že trpím "chorobou z povolania" a snažím sa skontrolovať po sebe všetko, čo napíšem, občas nevidím, či vidím bodku alebo dĺžeň, sú príliš "mikro"...
pekny recept. Milujem kari. Inak, v piatok som robila tvoje Gobi Kheema a bolo to fantasticke. Muz zjedol dve velke porcie a bol by si dal aj viac ;)
Mnam.najradsej som chodievala do obľúbenej ind.restauracie na taketo nieco s cervenym kari.neviem sa takychto dobrot dojest.potom dobre kafe s kardamonom .bohuzial teraz take nemozem a ani dlho nebudem :( aspon tu slintam
Tak daj smotanu na varenie alebo mandlove, sojove, makove... ty si poradis. Samozrejme to bude chutit inac. Ale nemyslim si, ze to tym pokazis.
prezili sme :-), hlasim, ze vyyyyyborne, aj ked s malymi zmenami, jasne, ze som dala viac chilli, aj dve paradajky, ale neviem, preco to nemam take cervene, kukaj:

No fajn :) Rajcinky sa hodia. Moje bolo viac do cervena, lebo som mala vtedy guntur chilli powder, to su take riadne palive chilli, co krasne na cerveno farbia. Som rada, ze chutilo :)
dnes opat na stole tvoje kari, zas som dala do zakladu trochu pretlaku kvoli farbe, ku koncu som pridala aj trochu spargle na kusky a dala som aj slamihu uzkolistu, tu to predavaju pod ludovym nazvom kari :  www.bylinky.sk/?/Atlas/slamiha...
a ozaj to ma taku chut aj vonu, fotila som len v hrnci, viac nebolo kedy :-)


Miska, ani neviem, kolkykrat som toto jedlo pripravovala. Uz som taky macher, ze tie koreniny sypem spamati :-) K tomu jasminova ryza z Thajska a cinsky salat. A nemusim ani cestovat :-)))))) Pekny dnik.


hlasim, ze som dnes na obed zas robila toto tvoje uzasne kari, supla som aj trochu susenej limetky, co som onehda dostala pakel azijskych korenin, tak dufam, ze mas radost, jasne ze mas :-)
@Afataga (14.5.2016 13:29)

ach, ja si tu pestujem kari lístky, aby som mala do jedál a ono to nie je kari list, ale slamiha ? No ništ, aj tak som šťastná, že mi to na balkóne nezamrzlo. Zatiaľ.
Tá slamiha vonia ako kari korenie, aj to u nás predávajú ako kari stromček, trpasličie kari a pod. Tu sme sa o ňom bavili:  varecha.pravda.sk/diskusie/co-som-to-vlastne-kupila-/5966...
V jeho prípade sa ale tým "kari" myslí koreniaca zmes (zvyčajne zložená z kurkumy, koriandra, zázvora a rímskej rasce. K nim sa potom ešte pridáva ml. č. korenie, ml. č. paprika, senovka grécka, horčičné semienko, sušený cesnak, alebo muškát. orech, škorica, čili, kardamóm atď., tie kari zmesy sú rôzne. Ja si tiež miešam vlastnú). Originál indické kari je však čosi iné - stromček Murraya koenigii. Minulý rok (alebo predminulý?) som si ho objednala tu  www.koreninovazahrada.sk/product_info.php/prave-indicke-kari-kar...
ale vraj sa im ho nepodarilo dopestovať, tak neviem, ako sú na tom teraz, z ponuky ho nestiahli. Neskôr som zistila, že kari lístky dostať kúpiť v BA, naposledy som ich videla vo Freshlandii v nákupnom centre Centrál. Tak, toľko správy "z domova", možno sa info niekomu zíde :-)
no a opat spravy z domova: dnes na obed tvoje kari z kuracich stehien, tentokrat som zabudla na cibulu a vobec tam nechybala, ale to uz je potom asi uplne iny rcp :-)
Po dlhsej dobre sme dnes zas mali tuto fajnotku, bez koriadnra a ako tak kukam do chladnicky, pozerala na mna jedna opustena smutna mrkva, tak sa jej pytam: chces ist do kari? A ona: ano, ano, ano. Tak som ju tam supla, az taka bola spokojna :-) a my tiez a ty tiez.

Pridaj komentár k receptu: