Foto: methi
2-3
porcie
porcie
Suroviny
3 ks (s klbom, vykostene) |
|
3 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
100 ml, (alebo podla potreby) |
|
1 ks |
|
|
|
1/3 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1/3 ČL |
|
100 - 150 ml |
|
|
|
čerstvá |
|
Postup
-
1
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
-
2
V tej istej panvici na oleji, ktory v nej zostal orestujeme rimsku rascu. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a struhany zazvor. Cibulu restujeme domakka. Potom pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie a premiesame.
-
3
Pridame maso, kuraci vyvar, privedieme ho do varu a maso povarime pod pokrievkou na miernom ohni 10 minut. Potom pridame kokosove mlieko a garam masala. premiesame a povarime dalsich 5 minut.
-
4
Do hotoveho kari vhodime nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme varom a odstavime z ohna.
-
5
Podavame s ryzou.
PS: Pre tvoje info ta pani zije v Indii ( nie na kratkom vylete) pise knihy o Indickej kuchyni a ma to z prvej ruky svokra je Indka.
Sikulka :) Som rada, ze chutilo.
a ozaj to ma taku chut aj vonu, fotila som len v hrnci, viac nebolo kedy :-)
Parada, autenticke olejove skvrny na hladine, tak to ma byt :)
Vyzera to krasne! :)
varecha.pravda.sk/recepty/marocky-salat-z-karotky-fotorec...
Ani jedna z tech "chytrych" dam nezverejnila jediny recept, ale chytré jsou jak radio! :-)
Strasnu! :D
Tak fcil mame radost asi obidve :D
ach, ja si tu pestujem kari lístky, aby som mala do jedál a ono to nie je kari list, ale slamiha ? No ništ, aj tak som šťastná, že mi to na balkóne nezamrzlo. Zatiaľ.
ano
jaj ty si motovidlo :-), slamiha ludovo nazyvana kari, ale sa divim, ze ti nevymrzla:
www.bylinky.sk/?/Atlas/slamiha...
asi majú chybu, zatiaľ je pekná. Ach, ani som si nezaklopala, uvidím zajtra, ja motovidlo !
V jeho prípade sa ale tým "kari" myslí koreniaca zmes (zvyčajne zložená z kurkumy, koriandra, zázvora a rímskej rasce. K nim sa potom ešte pridáva ml. č. korenie, ml. č. paprika, senovka grécka, horčičné semienko, sušený cesnak, alebo muškát. orech, škorica, čili, kardamóm atď., tie kari zmesy sú rôzne. Ja si tiež miešam vlastnú). Originál indické kari je však čosi iné - stromček Murraya koenigii. Minulý rok (alebo predminulý?) som si ho objednala tu www.koreninovazahrada.sk/product_info.php/prave-indicke-kari-kar...
ale vraj sa im ho nepodarilo dopestovať, tak neviem, ako sú na tom teraz, z ponuky ho nestiahli. Neskôr som zistila, že kari lístky dostať kúpiť v BA, naposledy som ich videla vo Freshlandii v nákupnom centre Centrál. Tak, toľko správy "z domova", možno sa info niekomu zíde :-)
Vdaka za spravy z domova Katka :) A o kari stromceku je nieco aj u mna, ak niekoho zaujima... akochutimasala.blogspot.in/2011/07/nie-je-curry-ako-kari.html...
No jasne, to je uz uplne iny recept :)))
Jídlo, které nikdy nezklame!