Cviklové placky Paratha

methi - fotkamethi, 3. októbra 2015
Cviklové placky Paratha
Foto: methi

Suroviny

1 ks
 hrsť
1/2 ČL
1 PL (prepustené maslo)
1/2 ČL
 podla potreby
 na potieranie (prepustené maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dnes som si nakladala cviklu do pohara a tak som pouzila uvarenu cviklu, ale mozete pouzit aj surovu. Osupeme ju a postruhame najemno. Vsetky suroviny dame do misky a premiesame. Postupne pridavame muku a miesime cesto, aby nam vznikol makky bochnicek. Vodu nepridavame. Vymiesene cesto nechame pol hodiny odpocivat.

    Cviklové placky Paratha - obrázok 1
  2. 2

    Potom si cesto rozdelime na rovnako velke casti. S kazdou pracujeme postupne, zvlast. Dame si zohriat panvicu. Ked je rozhorucena ohen troska zmiernime, ale nie celkom.

  3. 3

    Vymodelujeme v rukach z cesta gulku, ktoru v dlaniach splostime a obalime v muke. Vyvalkame na placku. Ak treba, pri valkani este pouzijeme muku na podsypanie. Placku dame na panvicu a chvilku opekame. Potom ju obratime, potrieme s ghee a znova chvilku opekame. Znova obratime, potrieme aj druhu stranu s ghee a po chvilke znova obratime. Opekame z oboch stran dohneda.

    Cviklové placky Paratha - obrázok 3
  4. 4

    Podavame teple. V Indii sa parathas jedia na ranajky.

  5. 5

    Recept na placky je variabilny, netreba sa ho drzat. Vnat pouzite aka vam chuti, nie kazdemu vyhovuje chut a vona koriandrovej. Takze kludne petrzlenovu. Miesto rimskej rasce mozete pouzit obycajnu rascu a miesto garam masala mozete pouzit mlety koriander alebo mlete cierne korenie, opat.. co vam chuti. Kto ma rad pikantne, prida nadrobno nakrajane chilli papricky. Miesto ghee mozete pouzit roztopene maslo. Placky mozete pouzit aj na naplnenie, napr. prazenicou, zeleninou, falafelom.. zarolovat a podstrcit detom do krabicky s desiatou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@maska10 no ved ti to nikto nevnucuje ;) Aj ja mam rada kuchynu mojej mamy, aj mojej babicky som mala rada. Ale ked cloveka prinuti zivot naucit sa aj nieco ine, preco nie? Ja som prisposobiva a zvedava, a tak mi nevadilo ucit sa kuchynu krajiny, ktora je mojim druhym domovom. Vdaka za zastavenie :) Aj ostatnym dakujem.
mne ani obrazok ani ingrediencie nic nehovoria ja mam radsej kuchynu nasich starych materi
1x ela77