Cícer, paradajka, kešu nátierka s chuťou cesnaku a thajskej bazalky fotorecept
Foto: methi
Vymyslala som vdaka inspiracii od @elixir
Postup
-
1
Suchy cicer na noc namocime vo vode. Rano preplachneme a uvarime v tlakovom hrnci domakka. Varime 30 minut na miernom ohni od natlakovania hrnca, bez hvizdalky. Uvareny cicer nechame vychladnut.
- 2
Kesu orechy opecieme dohneda na suchej panvici. Cesnak nakrajame na stvrtinky pozdlzne a orestujeme dohnedkava na troche olivoveho oleja.
- 3
Kesu orechy, cesnak a paradajku dame do mixera a vymixujeme.
- 4
Pridame uvareny cicer, troska olivoveho oleja a troska vody, v ktorej sa cicer varil. Vymixujeme na konzistenciu natierky.
- 5
Natierku prelozime do misky. Pridame stavu z citrona, sol a mlete cierne korenie a dobre premiesame.
- 6
Nakoniec vmiesame nasekane listky bazalky, zamiesame a mozeme dat vychladit.
- 7
Podavame s chlebom alebo pecivom.
- 2
@hanis kludne daj obycajnu bazalku.