Koláč z cícerovej múky a mletých mandlí

methi - fotkamethi, Nellore, juzna India, 21. februára 2016
Koláč z cícerovej múky a mletých mandlí
Foto: methi

Chutí úplne ako brownies, výborný je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
80 g
1 plochá ČL
1 plochá ČL
 štipka
1 ks
100 ml
1 PL
70 ml
100 - 120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup je celkom jednoduchý. V jednej miske zmiešame mleté mandle, cícerovú múku a prášok do pečiva. V druhej miske najprv vysľaháme vajce s cukrom a štipkou soli. Potom pridáme ghee a znova prešľaháme. Pridáme kakao, škoricu, mlieko a zamiešame. Mokrú zmes pridáme k suchej a vymiešame cesto (ako na mafiny). Cesto vylejeme do formy, v ktorej koláč budeme piecť. Rúru predohrejeme na 180 st. a koláč pečieme 25 minút.

  2. 2

    Miesto ghee môžete použiť obyčajné maslo.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
jej @methi dakujem,ze si to sem dala,najradsej by som ho hned odskusala,ale musim vydrzat do soboty,este raz vdaka
Perfektny, sa sa nahradit a pohankovou ci ovsenou mukou, velmi sa mi paci
1x ilusa