Chutí úplne ako brownies, výborný je ešte teplý s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
80 g |
|
1 plochá ČL |
|
1 plochá ČL |
|
štipka |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
70 ml |
|
100 - 120 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Postup je celkom jednoduchý. V jednej miske zmiešame mleté mandle, cícerovú múku a prášok do pečiva. V druhej miske najprv vysľaháme vajce s cukrom a štipkou soli. Potom pridáme ghee a znova prešľaháme. Pridáme kakao, škoricu, mlieko a zamiešame. Mokrú zmes pridáme k suchej a vymiešame cesto (ako na mafiny). Cesto vylejeme do formy, v ktorej koláč budeme piecť. Rúru predohrejeme na 180 st. a koláč pečieme 25 minút.
- 2
Miesto ghee môžete použiť obyčajné maslo.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Som rada, ze chutilo :)
Ano, je to na taky mensi kolac ako vacsinou vsetko u mna, ja nevarim a nepeciem velke mnozstvo, len co sa zje, aby bolo vzdy cerstve (kvoli vypadkom elektriky sa tazko da spolahnut na chladnicku). Som rada, ze chutil :)