Foto: methi
Indicky snack. Pakory si zvacsa robime, ked prsi... k caju.
Suroviny
1 hrnček; nakrájaná nadrobno |
|
1 hrsť; čerstvá |
|
|
|
1/4 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1/3 ČL |
|
niekoľko |
|
štipka |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
napr. arašídový |
|
Postup
-
1
Kapustu nakrajame nadrobno. Dame do misky, pridema koriandrovu vnat a sol a nechame 5 minut postat, aby kapusta pustila stavu.
-
2
Potom pridame koreniny, nasekane kesu orechy a stipku prasku do peciva a premiesame.
-
3
Pridame oba druhy muky a premiesame.
-
4
Vodu pridavame po troskach postupne a miesame, kym nevznikne husta zmes. Tuto zmes nechame pol hodiny pod cistou kuchynskou utierkou odpocivat. V panvici na vyprazanie poriadne rozohrejem olej. Musi byt vriaci, ked donho budeme davat kopky zmesi, inak sa vam to v tom oleji rozpadne.
-
5
Ked je olej poriadne horuci, lyzickou donho pustame kopky z pripravenej zmesi. Prazime ich na silnom ohni dohneda, z oboch stran.
- 6
Inspiracia: http://www.chefandherkitchen.com/2013/07/cabbage-pakora-cabbage-pakodafritters_2.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
veľmi chutný.
*****