Kapustové pakory fotorecept

methi - fotkamethi, 13. júla 2014
Kapustové pakory (fotorecept)
Foto: methi

Indicky snack. Pakory si zvacsa robime, ked prsi... k caju.

Suroviny

1 hrnček; nakrájaná nadrobno
1 hrsť; čerstvá
1/4 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL
 niekoľko
 štipka
4 PL
2 PL
podľa potreby
 napr. arašídový

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu nakrajame nadrobno. Dame do misky, pridema koriandrovu vnat a sol a nechame 5 minut postat, aby kapusta pustila stavu.

    Kapustové pakory (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridame koreniny, nasekane kesu orechy a stipku prasku do peciva a premiesame.

    Kapustové pakory (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame oba druhy muky a premiesame.

    Kapustové pakory (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vodu pridavame po troskach postupne a miesame, kym nevznikne husta zmes. Tuto zmes nechame pol hodiny pod cistou kuchynskou utierkou odpocivat. V panvici na vyprazanie poriadne rozohrejem olej. Musi byt vriaci, ked donho budeme davat kopky zmesi, inak sa vam to v tom oleji rozpadne.

    Kapustové pakory (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ked je olej poriadne horuci, lyzickou donho pustame kopky z pripravenej zmesi. Prazime ich na silnom ohni dohneda, z oboch stran.

  6. 6

    Inspiracia: http://www.chefandherkitchen.com/2013/07/cabbage-pakora-cabbage-pakodafritters_2.html

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
U nás síce neprší,ale rada by som ochutnala ten zaujímavý snack :-) , len vyprážané teraz obmedzujem.Ale príde čas na vyskúšanie....:-)
@mi ška čím mám nahradiť koriander? ja ho nemám rada a nedám ho už do úst, ale kapustové chrumkanie sa mi veľmi páči a ešte otázka mám len cícerovú, ryžovú som minula, kým zas objednám, dať len cícerovú?
Dakujem vsetkym. @havino koriander nahrad zelenou vnatkou, aka ti chuti. Jarnou cibulkou napr. A miesto ryzovej pouzi lyzicu kukuricneho skrobu a o tu jednu lyzicu daj viac besanu. Ta ryzova muka pomaha, aby boli pakory chrumkavejsie. Rovnaku sluzbu ti urobi skrob. Ak nemas ani jedno, daj len cicerovu, nevadi.
@havino , koriander nenahradíš ničím, má svoju špecifickú chuť, alebo ho miluješ alebo nie. ak nie, ako píšeš, tak ho nedáš vôbec. dáš bylinku, ako @miska píše, ale potom je to iná chuť, taká ako tebe vyhovuje.
Pravda, ale pri pakorach to nevadi. Kludne but kreativna. Ja som aj s thajskou bazalkou robila aj s cerstvou senovkou. Vzdy ina chut, vzdy dobre :)
Miška, kapustové pakory nesklamali, ako napokon žiadny recept od teba. Sú výborné, trochu pikantné a chrumkavé! Veľmi pekne ďakujem za recept.



Pridaj komentár k receptu: