Foto: methi
Rybky su cerstve od miestnych rybarov. Tentokrat som zvolila jednoduchu, rychlu pripravu.
na 200 °C
Postup
-
1
Cerstva, dobra ryba musi mat leskle oci...
-
2
... ruzove ziabre a ked do nej vtlacite prst, nesmie v nej zostat jamka, ale sa musi maso vratit naspat. No a samozrejme nesmie smrdiet.
-
3
Na cistenie ryb vobec nie som odbornik. Takze som ju len vypitvala, snazila sa odrezat vsetky plutvy a poriadne poumyvala pod tecucou vodou. Na bruchu som ju rozrezala. Na kozi som urobila zarezy a rybu nasolila, aj vnutro.
-
4
Potom som ju pokvapkala citronovou stavou, aj vnutro. Dovnutra som dala tolko bazalky, co sa voslo, vlozila som par platkov citrona.
- 5
Do zarezov na kozi som strcila prekrojene cesnaky.
- 6
Rybu som ulozila na pekac potrety olivovym olejom. Aj rybku som pokvapkala olivovym olejom.
- 7
Ruru som vyhriala na 200st. a rybu som piekla 10 minut. Potom este chvilku nechala pod grilom.
- 8
Ako prilohu si mozete zvolit roznu listovu zeleninu, paradajky, vas oblubeny salat s cerstvej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
nádherné prudko jedlé úvodné foto.
jednoznačne *****
Dakujem, som rada, ze vam chutilo ☺
♥️