Pečená makrela fotorecept

methi - fotkamethi, 31. júla 2014
Pečená makrela (fotorecept)
Foto: methi

Rybky su cerstve od miestnych rybarov. Tentokrat som zvolila jednoduchu, rychlu pripravu.

10-15 minút
na 200 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cerstva, dobra ryba musi mat leskle oci...

    Pečená makrela (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... ruzove ziabre a ked do nej vtlacite prst, nesmie v nej zostat jamka, ale sa musi maso vratit naspat. No a samozrejme nesmie smrdiet.

    Pečená makrela (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cistenie ryb vobec nie som odbornik. Takze som ju len vypitvala, snazila sa odrezat vsetky plutvy a poriadne poumyvala pod tecucou vodou. Na bruchu som ju rozrezala. Na kozi som urobila zarezy a rybu nasolila, aj vnutro.

    Pečená makrela (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ju pokvapkala citronovou stavou, aj vnutro. Dovnutra som dala tolko bazalky, co sa voslo, vlozila som par platkov citrona.

  5. 5

    Do zarezov na kozi som strcila prekrojene cesnaky.

    Pečená makrela (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rybu som ulozila na pekac potrety olivovym olejom. Aj rybku som pokvapkala olivovym olejom.

  7. 7

    Ruru som vyhriala na 200st. a rybu som piekla 10 minut. Potom este chvilku nechala pod grilom.

    Pečená makrela (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako prilohu si mozete zvolit roznu listovu zeleninu, paradajky, vas oblubeny salat s cerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
tak tie čerstvé ryby ti závidím... ja mám, len keď dostanem... nielen recept a fotky ale aj tanier sa mi preveľmi páči :-)
@methi...nie čo prekrásne a úžasné...)obdivujem všetky recepty z čerstvých rýb...málo kedy sa k nim dostanem, ale keď dostanem od brata taký darček ,veľmi si pochutnáme....pretože to je úplne rozdiel v chuti, než mrazené...
@methi veľmi pekný, jednoduchý recept; tiež v dobrom závidím ten prístup k čerstvým rybám. Výborná kombinácia, je tam všetko, čo sa k rybe najviac hodí - cesnak, citrón aj kvapka oleja. O thajskej bazalke som nepočul, aký je rozdiel oproti obyčajnej? :)
@martin thajska mi vonia tak citronkovo. Kludne mozes dat klasicku aku mas alebo aj tymian by sa mi do nej hodil. Inak rybka nema vela kosti, len chrbtovu a na kraji take vacsie, drobne vobec nemala, takze vyborna. Nemam rada ryby, ktore ked dojem som zasa hladna, lebo cely cas som len kosti vyberala :) Dakujem vsetkym za pozastavenie.
ja nie som nejaky extra rybozrut, ale obcas si dam a toto vyzera byt dobre, ale ja ako prve vyhadzujem hlavu, jedlo nema na mna cumakovat :-)

Pridaj komentár k receptu: