Kuracie prsia v omáčke z pesta

methi - fotkamethi, 17. júla 2015
Kuracie prsia v omáčke z pesta
Foto: methi

Suroviny

z 2 kurčiat
200 ml




Postup

  1. 1

    Pesto si pripravime podla tohoto receptu: Koriandrové pesto

  2. 2

    Kuracie prsia umyjeme, zlahka vysusime a nakrajame na mensie kusy, ktore dame do misky. Pridame k nim koriandrove pesto a rukou dobre premiesame. Nechame marinovat v chladnicke celu noc v uzavretej miske. (Pesto mozete pouzit aj bazalkove, z medvedieho cesnaku, jednoducho ake mate, alebo ake lubite.)

  3. 3

    Na druhy den mozeme pokracovat v priprave. Vo woku zohrejeme troska oleja (nie vela, olej sme dali aj do pesta). Pridame marinovane maso spolu s marinadou, chvilocku na silnom ohni opekame.

  4. 4

    Potom zalejeme kokosovym mliekom, privedieme k varu, ohen zmiernime a prikryte varime asi 15 minut. Ak chceme redsiu omacku, pridame trocha vriacej vody. Ale myslim si, ze nebude treba. Hotove maso mozeme podavat s cestovinou alebo dusenou ryzou.

Diskusia k receptu

methi
@izka kludne ine pesto :) s bazalkovym by to bolo urcite dobre. Ja cakam, kym mi bazalka dorastie a potom vyskusam aj s nou. Dakujem dievcata.
zuzanka1367
Ja by som to koriandrové pesto rada odskúšala, ešte som ho nejedla, nabudúce nasadím na balkón aj koriander. Lákavé jedlo si nám ponúkla...
katka78
Tiež som na tom s koriandrom všelijak, keď ho nie je veľa znesiem, ale pesto z neho by bolo pre mňa už príliš. Ale to vôbec nevadí, vyskúšam toto nabudúce s tvojim pestom z jarných cibuliek. Krásny deň!
methi
Ja som na chut koriandra zvyknuta a mam ho velmi rada, ale v tom peste sa mi zda, ze trocha straca tu svoju vyraznu chut. Treba asi len ochutnat :) Vdaka, krasny den (u nas uz vecer) aj vam!
zuzkacho
Krásny recept, ale tiež pesto len bazalkové...koriander neviem prečo, ale veľmi zle na neho reagujem....inak vďaka za všetky recepty, veľmi často sa inšpirujem
2010
Pekny recept, ja by som si varenie bez koriandra nevedel predstavit, tu ma aj druhe meno - azijska petrzlenova vnat.
gabusik
Dalo by sa to kokosove mlieko nahradit aj niecim "slovenskym"?
methi
Kludne smotanou na varenie alebo niecim takym.
marienka44
@Methi , pekný recept. Pozrela som aj prípravu pesta. Mandle pred mletím treba ošúpať?
Neviem, kde by som zohnala koriandrovu vňať, ale rada by som to vyskúšala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia