Foto: methi
Postup
-
1
Pesto si pripravime podla tohoto receptu: Koriandrové pesto
- 2
Kuracie prsia umyjeme, zlahka vysusime a nakrajame na mensie kusy, ktore dame do misky. Pridame k nim koriandrove pesto a rukou dobre premiesame. Nechame marinovat v chladnicke celu noc v uzavretej miske. (Pesto mozete pouzit aj bazalkove, z medvedieho cesnaku, jednoducho ake mate, alebo ake lubite.)
- 3
Na druhy den mozeme pokracovat v priprave. Vo woku zohrejeme troska oleja (nie vela, olej sme dali aj do pesta). Pridame marinovane maso spolu s marinadou, chvilocku na silnom ohni opekame.
- 4
Potom zalejeme kokosovym mliekom, privedieme k varu, ohen zmiernime a prikryte varime asi 15 minut. Ak chceme redsiu omacku, pridame trocha vriacej vody. Ale myslim si, ze nebude treba. Hotove maso mozeme podavat s cestovinou alebo dusenou ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neviem, kde by som zohnala koriandrovu vňať, ale rada by som to vyskúšala.