Briam-pečená zelenina

methi - fotkamethi, 16. februára 2015
Briam-pečená zelenina
Foto: methi
90 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska a na plátky. Pekáč potrieme olejom a uložíme ako prvé paradajky. Potom vrstva baklažánu a cukety, zemiaky, osolíme. Nakoniec cibuľa a cesnak, ochutíme oreganom, pokvapkáme olejom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou (ja som ju vynechala, lebo som nemala).

  2. 2

    Rúru predohrejeme na 200st. Pekáč poriadne natesno zakryjeme alobalom a zeleninu pečieme 1 hodinu zakrytú. Potom alobal odstránime a zeleninu dopečieme daľšiu pol hodinu.

  3. 3

    Inšpirované: http://www.mygreekdish.com/recipe/briam-recipe-greek-mixed-roasted-vegetables/

Diskusia k receptu

frezia68
Krásny recept :-) ja pečiem kratšiu dobu,ale mám rada chrumkavú zeleninu.A používam prepustené maslo,lebo si ma naučila používať :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
:-) jednoduché a zdravé
methi
Dakujem vsetkym. Nech vam chuti :)
grandma
Perfektný recept, ako píše frézia budem piecť kratšie tiež mám rada chrumkavé.
alex37
@methi , výborné, pridala som batát, miesto zemiaku a tymián, lebo som nemala oregano, skvelé jedlo, ďakujem za rcpt :-)
2010
Sviatocna varianta, este pridat petrzlenovu vnat, cerstve oregano a zaliat rozdrvenymi paradajkami a do truby, lepsie ako zakusky


frezia68
@Methi : Dnes som hrešila jedlom,lebo som pridala aj krkovičku.Ale posledný deň v roku je povolené,nie?Návšteva neprišla,zvýšilo.A tak zajtra bude repete.Vraví sa :" Ako na nový rok,tak po celý rok" a to by ma potešilo,že celý rok nebudem variť,lebo lenivejem :-))).Ale zelenina fajná,aj bez baklažánu.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia