Cuketová kešu nátierka

methi - fotkamethi, 17. februára 2015
Cuketová kešu nátierka
Foto: methi

Suroviny

50 g
4 strúčiky
1 PL (alebo maslo)
 veľká hrsť nesolené
 na namočenie orechov
 menšia hrsť zelená časť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kesu orechy na pol hodiny namocime vo vode.

  2. 2

    V panvici zohrejeme ghee, pridame nakrajany cesnak a cuketu a na silnom ohni restujeme dohnedkava. Odlozime z ohna a nechame vychladnut.

  3. 3

    Vychladnutu cuketovu zmes dame do mixera, pridame scedene kesu orechy, jarnu cibulku a 1 lyzicku vody z kesu orechov a vymixujeme na hladku natierku.

  4. 4

    Natierku prelozime do misky, dochutime solou a mletym ciernym korenim (mozeme pridat par kvapiek citronovej stavy), premiesame a dame vychladit.

  5. 5

    Podavame s pecivom alebo chlebom.

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
miška, skvelé (dovolila som si prevziať na fb tvoj link o prospešnosti namáčania orechov a semien, veľmi ma to prekvapilo, vôbec som o tom nevedela... tvoju nátierku čo najskôr vyskúšam:-))) skúsim to s aj baklažánom, mám ho radšej ako cuketu, KK*****:-)))
Milá Methi, ďakujem pekne za tento receptík! Pomazánka je skvelej chuti a
hlavne veľmi zdravá! Otvorila som si ďalšie Vaše recepty z Indie. Sú úžasné
a sú pre mňa inšpiráciou pre zdravé jedlá! Som veľmi rada, že som tieto
stránky objavila! Ešte raz ďakujem! Pokiaľ žijete stále v Indii, tak Vás srdečne
pozdravujem zo Slovenska !!!
Ahoj, Miška - neviem, prečo som na túto nátierku natrafila až včera, ale teda radšej neskôr ako vôbec. vyskúšaná, zjedená - bola báječná. akurát moja nebola až taká zelená, lebo pestujem žlté cukety - to aby som ich ľahšie našla. len mám dilemu - mne sa zdá 50 gramov cukety taký dosť malý kúsok, ja som dala skoro 200 gramov a zbodli sme ju dvaja na raňajky "jak malinu":-) nie je chyba v množstve cukiny? lebo ja najbližšie použijem aspoň pol kilový kúsok...
@Marikafil (10.7.2017 11:18)

Ahoj Marika, s tou vahou si to nepamatam kolko toho bolo, ci tam je chyba. Ake robim ju tak z pol cukety. Nerobim nikdy nicoho vela, aby to bolo vzdy radsej cerstve. Som rada, ze chutilo :) Dakujem.

Pridaj komentár k receptu: