Foto: methi
Suroviny
50 g |
|
4 strúčiky |
|
1 PL (alebo maslo) |
|
veľká hrsť nesolené |
|
na namočenie orechov |
|
menšia hrsť zelená časť |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kesu orechy na pol hodiny namocime vo vode.
- 2
V panvici zohrejeme ghee, pridame nakrajany cesnak a cuketu a na silnom ohni restujeme dohnedkava. Odlozime z ohna a nechame vychladnut.
- 3
Vychladnutu cuketovu zmes dame do mixera, pridame scedene kesu orechy, jarnu cibulku a 1 lyzicku vody z kesu orechov a vymixujeme na hladku natierku.
- 4
Natierku prelozime do misky, dochutime solou a mletym ciernym korenim (mozeme pridat par kvapiek citronovej stavy), premiesame a dame vychladit.
- 5
Podavame s pecivom alebo chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
a zdá sa, podľa farby, že ani Ty si nešúpala... určite vyskúšam
hlavne veľmi zdravá! Otvorila som si ďalšie Vaše recepty z Indie. Sú úžasné
a sú pre mňa inšpiráciou pre zdravé jedlá! Som veľmi rada, že som tieto
stránky objavila! Ešte raz ďakujem! Pokiaľ žijete stále v Indii, tak Vás srdečne
pozdravujem zo Slovenska !!!
Vdaka, som rada, ze vam chutilo a ze sa vam pacia aj ostatne recepty :) Pozdravujem z Indie.
Ahoj Marika, s tou vahou si to nepamatam kolko toho bolo, ci tam je chyba. Ake robim ju tak z pol cukety. Nerobim nikdy nicoho vela, aby to bolo vzdy radsej cerstve. Som rada, ze chutilo :) Dakujem.