Foto: methi
Miesto chapati sa môže použiť hotová tortilla.
Postup
-
1
Chapati si pripravíme klasickým spôsobom ako je uvedené v tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/capati-fotorecept/43469-recept.html. Na hotovú placku dáme plátok syra (alebo zvoľte akýkoľvek váš obľúbený syr na strúhanie, nechám to na vás). V panvici zohrejeme olej. V miske vidlickou vysľaháme vajíčka, všetku uvedenú zeleninu nakrájanú nadrobno, soľ a korenie. Vajíčkovú zmes vylejeme na horúci olej do panvice, oheň zmiernime a pod porkievkou ich robíme, kým nestuhnú.
- 2
Túto vajíčkovú placku položíme na chapati (na jednu chapati - 1 vajce) a placku zarolujeme ako palacinku. Ak ju deťom balíte do obedára, časť zabaľte do alobalu, aby sa neodrolovala a dobre sa deťom držala v rukách.
- 3
Do placky môžete vložiť aj šalátový list a do vajíčok zamiešať napr. nakrájaný baklažan, nakrajánú alebo nastrúhanú brokolicu, reďkovku, kaleráb a vňate. Placky sa ďalej dajú takto plniť napr. zemiakovou zmesou (Aloo masala), zmesou z paneera (Paneer bhurji) a rôznou inou zleninou. Alebo placku možete potrieť pestom a vložiť do nej na pásiky nakrájanú surovú mrkvu, reďkovku a inú zeleninu (na spôsob spring rolls), naklíčené mungo a posypať mletými orechami.
- 4
Takéto chapati rolky sa v Indii volajú Frankie a sú medzi deťmi populárne ako fast food.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
že steak do nej :-) jaj ta baba jedna steaková :-)