Brokolica so šampiňónmi a pórom

methi - fotkamethi, 16. decembra 2014
Brokolica so šampiňónmi a pórom
Foto: methi

Suroviny

1 PL
200 g
1 ks
3 ks
3 strúčiky
 stipka
2 PL
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Najprv si zlahka na suchej panvici opecieme sezamove semena. Len tolko, aby zavonali, nesmu prihoriet. Prelozime na tanier a odlozime bokom, do dalsieho pouzitia.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme olej. Vhodime nakrajany cesnak a chvilocku restujeme. Potom pridame ocistene a na polovicky prekrojene sampinony a restujeme na miernom ohni asi 3 minuty.

  3. 3

    Dalej pridame nakrajany por a restujeme 2 minuty. Potom pridame na male ruzicky rozrobenu brokolicu, zalejeme to sojovkou, v ktorej sme rozmiesali cukor a citronovu stavu, troska osolime a pod pokrievkou dusime 5 minut.

  4. 4

    Do hotoveho jedla zamiesame sezamove semena.

  5. 5

    Podavame napriklad s ryzou s rimskou rascou alebo s plackami (Chapati, Paratha..). http://varecha.pravda.sk/recepty/ryza-s-rimskou-rascou-fotorecept/44238-recept.html

Diskusia k receptu

mijaita
Takove moje celkem bezne jidlo, jen k te sojovce nebo sladke, thajske ustricovce (nesmrdi po rybach) dam trosku moji gran cucina smetany, ktera je v kombinaci s tou sojovkou nebo ustricovkou desne dobra. Nekdy jen brokolice, nekdy i zamp nebo hliva. Dobre tu bude tomuhle receptu !
lacquer
Super rýchlovka, teraz sa hodí pred časom obžerstva
marikafil
super, Miška - páčilo sa mi už na FB, som rada, že si to tu môžem rovno uložiť do KK:-)
a neviem prečo, zase mi to dalo len 4 hviezdičky, už fakt neviem, ako mám tú techniku presvedčiť, že keď ich dávam, tak chcem dať vždy PLNÝ počet...
ampara
Miška, tie šampiňóny sú hnedé od tej sojovky,alebo sú to hnedé šampiňóny? @marikafil ,s tými hviezdičkami je to tak,že Ty pridáš 5,ale naskočí Ti tam hneď priemer za všetkých hlasujúcich takže Tvojich 5* je zarátaných,neboj.
pacik
Nalákalo ma to, 5***** a uložené v KK :-)
bozulka
Miška,dobrá rychlovka,hlavne pre tých čo už nevládzu dlhé vyváranie ale chcú dobre papať...:-)
Zdravím do ďalekej Indie !!!
marikafil
minule chutilo všetkým, dnes idem zopakovať, ale znásobím množstvá všetkého, aby nebolo málo:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia