Zemiakové karí fotorecept

methi - fotkamethi, 9. septembra 2014
Zemiakové karí (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

4 ks
1 ks
1/2 KL
1/2 KL
 štipka, ak nemáte dajte štipku sučenej cibule a sušeného cesnaku
4 ks
1/2 KL
1/3 KL
1 KL plochá
1/3 KL
200 ml
z 1/2 baby citróna
1 KL plochá
 na ozdobenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".

  2. 2

    Paradajku narezeme do kriza a vhodime do vriacej vody. Povarime asi pol minuty, vytiahneme a nechame trocha vychladnut. Supku z nej stiahneme a paradajku rozmixujeme na pyre.

    Zemiakové karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci si zohrejeme trocha oleja. Pridame horcicne semienko. Ked praskne, pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat. Potom pridame asafoetida a susene chilli papricky. Premiesame.

    Zemiakové karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalej pridame cukor a toto vsetko zalejeme rozmixovanou paradajkou. Na miernom ohni asi 2 minuty varime, odokryte.

    Zemiakové karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame mletu kurkumu, mlety koriander a mlete chilli korenie. Premiesame a na miernom ohni varime - restujeme...

    Zemiakové karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .... az nam vznikne takato pasta. Tu zalejeme 200ml vody. Tento kari zaklad privedieme do varu, osolime a ohen zmiernime troska. Povarime asi 2 minuty.

    Zemiakové karí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pridame nakrajane zemiaky. Niekolko kuskov vidlickou roztlacime, aby sme kari zahustili. Povarime dalsie 2 minutky.

    Zemiakové karí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec pridame stavu z citrona a garam masala korenie, premiesame. Kari prejdeme pol minutovym varom a hrniec odstavime z ohna.

    Zemiakové karí (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podavame ozdobene nasekanou koriandrovou vnatou s ryzou alebo s Chapati.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Mne tiež tečú sliny pri týchto exotických jedlách. Ale "pálivé" nemôžem a bez "pálivého" to nie je ono :-( No aj tak dávam 5*
och, dnes po filme Láska na kari som naladená "indicky"... :)), aj keď, indicky som ladená každý deň ... :), dala by som si túto dobrotu!
Vdaka vsetkym :) Kto ma rad menej palive, uberie na chilli. Nemusite to do bodky dodrzat. Hlavne, aby to vam chutilo :)
Ďakujem pekne, zase som múdrejšia:-) Ale aj obyčajné semienka som našla až v piatom obchode (Kauflande). Už mám "naškrečkované" všetky ostatné koreniny (garam masalu z Čiech), čo najčastejšie vidím v tvojich receptoch, tak môžem ísť na to:-)
Selamat makan:-)
Zas som tu, k čapatkám som urobila aj toto kari, len to moje má akosi menej šťavy. Možno to bude v zemiakoch, lebo postup som naozaj dodržala do bodky :-) Ale nevadí, chuťovo nemám čo vytknúť. Môj muž to okomentoval slovami, že vonia to ako mäso, len mu tam to mäso chýba :-) V každom prípade vďaka za recept a pozdravujem!



Pridaj komentár k receptu: