Foto: methi
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
štipka, ak nemáte dajte štipku sučenej cibule a sušeného cesnaku |
|
4 ks |
|
1/2 KL |
|
1/3 KL |
|
1 KL plochá |
|
1/3 KL |
|
200 ml |
|
|
|
z 1/2 baby citróna |
|
1 KL plochá |
|
na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".
- 2
Paradajku narezeme do kriza a vhodime do vriacej vody. Povarime asi pol minuty, vytiahneme a nechame trocha vychladnut. Supku z nej stiahneme a paradajku rozmixujeme na pyre.
- 3
V hrnci si zohrejeme trocha oleja. Pridame horcicne semienko. Ked praskne, pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat. Potom pridame asafoetida a susene chilli papricky. Premiesame.
- 4
Dalej pridame cukor a toto vsetko zalejeme rozmixovanou paradajkou. Na miernom ohni asi 2 minuty varime, odokryte.
- 5
Pridame mletu kurkumu, mlety koriander a mlete chilli korenie. Premiesame a na miernom ohni varime - restujeme...
- 6
.... az nam vznikne takato pasta. Tu zalejeme 200ml vody. Tento kari zaklad privedieme do varu, osolime a ohen zmiernime troska. Povarime asi 2 minuty.
- 7
Potom pridame nakrajane zemiaky. Niekolko kuskov vidlickou roztlacime, aby sme kari zahustili. Povarime dalsie 2 minutky.
- 8
Nakoniec pridame stavu z citrona a garam masala korenie, premiesame. Kari prejdeme pol minutovym varom a hrniec odstavime z ohna.
- 9
Podavame ozdobene nasekanou koriandrovou vnatou s ryzou alebo s Chapati.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja pouzivam hnede, to najdrobnejsie do varenia.
Selamat makan:-)
Som rada, ze vam chutilo :)