Šošovicová nátierka

methi - fotkamethi, 15. októbra 2015
Šošovicová nátierka
Foto: methi

Suroviny

100 ml
200 ml asi
1/3 ČL
2 PL
3 strúčiky
3/4 ČL
1 ks
1 ks menšia
 podľa chuti
 menšia hrsť
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sosovicu (ja som pouzila Toor dal, ale rovnako to funguje s oranzovou, ktora je na Slovensku dostupna) preplachneme, dame do hrnca a zalejeme asi 200ml vody, pridame kurkumu a vodu privedieme k varu. Sosovicu varime na miernom ohni domakka. Ak sa voda vyvari, pridame po troche vriacu vodu. Varime asi 15-20 minut.

  2. 2

    Ked je sosovica uvarena, v panvici zohrejeme olej. Pridame rimsku rascu a chilli papricku. Korenie restujeme kym rimska rasca neuvolni vonu. Potom pridame nastruhany cesnak a nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka.

  3. 3

    Pridame uvarenu sosovicu spolu s vodou, ktora v nej zostala. Osolime a na silnom ohni varime za obcasneho premiesania, az kym nezhustne na pozadovanu konzistenciu natierky. Mozeme si pomoct aj roztlacatkom (ktore pouzivam na zemiaky). Treba na sosovicu davat pozor a neodchadzat od panvice, moze sa stat, ze zhustne rychlo (hlavne ku koncu) a prihori. Ked zhustne, ohen vypneme a vmiesame trocha nasekanej koriandrovej vnate a stavu z citrona.

  4. 4

    Premiesame, dame do misky a nechame vychladnut. Mozete skladovat v chladnicke. Podavame s chlebom alebo pecivom.

    Šošovicová nátierka - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
Parádny recept, zdravý, hlavne pre detičky :-).
2x dr, methi
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
A ten tvoj chlebík vyzerá dobre :-)
2x methi, dr