Kešu mrkvové karí

methi - fotkaMethi, 4. marca 2016 7:45
Ďalšie recepty »
Kešu mrkvové karíFoto: methi
2
porcie

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
 kúsok
1/2 malá ČL
1/2 malá ČL
1/2 malá ČL, alebo koľko znesiete
1 ks
2 ks
150 ml
100 ml
1/2 malá ČL
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.

    Kešu mrkvové karí - obrázok 1
  2. 2

    Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu. Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime. (Ak treba, pridame troska vody.) Nakoniec pridame garam masala, prejdeme poslednym varom a odstavime z ohna.

  3. 3

    Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist