Kešu mrkvové karí

methi - fotkamethi, 4. marca 2016
Kešu mrkvové karí
Foto: methi
2
porcie

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
 kúsok
1/2 malá ČL
1/2 malá ČL
1/2 malá ČL, alebo koľko znesiete
1 ks
2 ks
150 ml
100 ml
1/2 malá ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.

    Kešu mrkvové karí - obrázok 1
  2. 2

    Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu. Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime. (Ak treba, pridame troska vody.) Nakoniec pridame garam masala, prejdeme poslednym varom a odstavime z ohna.

  3. 3

    Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Vyzerá skvelo, hneď som naň dostala chuť, tuším zbehnem pod barák do obchodu, pozrieť, či majú mrkvu., ostatné mám. My sme mali včera konečne tvoju cibuľovú kulchu - mňam to bola dobrota! :-)
Miška, som rada, že si sem ten recept dala, keď som ho našla u Teba na blogu, musela som vyskúšať a bola som nadšená. Mrkvu som dala mrazenú baby a okrem koriandru som všetko mala. Vzala som aj do roboty na ochutnávku, kolegyne hneď pýtali recept a varili doma tiež s úspechom, že vraj chlapom ani mäso nechýbalo. Zajtra bude repete a dala som naklíčiť mungo, takže ďalší Tvoj recept čaká na vyskúšanie.☺


@Methi (5.3.2016 06:19)
Miška, ja ďakujem za jednoduchý a pritom veľmi chutný recpet. Dnes som varila opäť, už aj s koriandrom, synovej priateľke veľmi chutilo, synovi a manželovi som uvarila segedín, takže každý mal podľa svojho gusta.♥
Vynikajúce jedlo Miška, veľmi som si pochutila. Určite zopakujem, len si musím namiešať nové garam masala, už som minula. Obrázok z mobilu (neviem s ním fotiť). Ďakujem za ďalší skvelý recept! Pekný deň do Indie prajem :-)


Miška, robievam aj Tvoj recept s mrkvou a šošovicou, tak pre zmenu vyskúšam aj tento. sú tam samé dobré veci a nám mäso rozhodne nebude chýbať:-) len sa chcem spýtať na tú mrkvu - píšeš, že po jej pridaní sa varí len 5 minút. nebude príliš chrumkavá???
@Marikafil (13.3.2016 12:44)

Ja kupujem taku fajnu, co jej tych 5 minut staci, ked sa pokraja na kolieska. Samozrejme, ak treba varit dlhsie, tak povarit tolko, aby zmakla. Kto ako uprednostnuje.

Pridaj komentár k receptu: