Foto: methi
2
porcie
porcie
Suroviny
|
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
kúsok |
|
1/2 malá ČL |
|
1/2 malá ČL |
|
1/2 malá ČL, alebo koľko znesiete |
|
|
|
1 ks |
|
2 ks |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
1/2 malá ČL |
|
Postup
-
1
Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.
-
2
Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu. Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime. (Ak treba, pridame troska vody.) Nakoniec pridame garam masala, prejdeme poslednym varom a odstavime z ohna.
- 3
Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Som velmi rada, ze vsetkym chutilo :) Dakujem za obrazok.
Miška, ja ďakujem za jednoduchý a pritom veľmi chutný recpet. Dnes som varila opäť, už aj s koriandrom, synovej priateľke veľmi chutilo, synovi a manželovi som uvarila segedín, takže každý mal podľa svojho gusta.♥
Super Katka, som rada, ze aj vam chutilo :) Aj vam pekny den.
Ja kupujem taku fajnu, co jej tych 5 minut staci, ked sa pokraja na kolieska. Samozrejme, ak treba varit dlhsie, tak povarit tolko, aby zmakla. Kto ako uprednostnuje.
Ďakujem za recept !!!