Rezne v šunkových omeletách
Kuracie rezne mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so soľou a mliekom, na...
Gumbo
Ďalšia zastávka v Louisiane, tentokrát ich rukopisný gulášoidný prívarok zvaný "gumbo".
Ananásovo-cesnakový šalát
Tento recept som našla v novinách ako - zdravý. Ešte som ho nerobila.
Muffiny s talianskym pestom
Tento recept je úžasný, milujem ho, síce som ho robila iba dva krát, ale...
Letný vánok
Z bielkou si vyslahame sneh do tuha. Pridame cukor podla chuti a omyte ovocie podla toho...
Hubovo–zeleninový šalát
Scedené huby premyjeme, pridáme kukuricu, hrášok, nadrobno nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme, ...
Údenársky šalát
Salám zbavíme slupky a nakrájíme na slabé plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Brokolicová polievka s hráškovým pyré
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky, vložíme do hrnca zalejeme vodou, ale len tolko, aby ledva zakryla...
Bryndzové mafiny s chia semienkami
Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové...
Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče
Ak musíte často doma chystať desiate či olovranty, určite sa vám zíde recept na túto super...
Bezlepkový kysnutý koláč na plech s blumami a mandľovou mrveničkou
Kysnutý koláč na plech s akýmkoľvek ovocím je vždy dobrý nápad....
Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...
Chlebík s medom
Aj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu....
Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...
Balíčky s plnkou
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, paprikou, sójovou a worčestrovou omáčkou. Pridáme...
Makové stromčeky so slivkovým lekvárom a ruby čokoládou
Tieto stromčeky by síce mohli narásť len v rozprávkovom lese, ale určite sa dajú upiecť z lineckého cesta v každej vianočnej kuchyni....
Bezlepkový tvarohový koláč s jahodami
Bezlepkový tvarohový koláč sa dá upiecť na viacero spôsobov. My sme vyskúšali verziu s jahodami a povieme rovno, je to jedna skvelá, šťavnatá dobrota, po ktorej sa len tak “zaprášilo”....
Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta
Slivkové gule, hoci sladké, sú na Slovensku obľúbené ako hlavný chod, pričom sa stali symbolom domácej pohody a kuchyne plnej rodinnej atmosféry....
Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...
Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...
Brokolicová polévka s mrkví a celerem
Polévka je lahodná, nejlepší je když použijete přepuštěné máslo ghí, ale je dobrá i s použitím klasického másla....
Králik na víne a cesnaku
Králičie mäso, voľakedy podceňované, keďže králiky sa chovali v každom dvore, je v súčasnosti...
Povianočný chlebík
Recepis se mi objevil mezi novinovými výstřižky z let mezi válkami, tak ho pro zajímavost předkládám...
Onigirazu
Pozývame všetkých milovníkov sushi! Počuli ste už o onigirazu, známom aj ako sushi sendvič?...