Foto: izabella929
Jedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené, robíme ich často posypané makom, škoricou, orechami.Vždy sú veľmi vďačným Zobraziť celý popisJedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené, robíme ich často posypané makom, škoricou, orechami.Vždy sú veľmi vďačným jedlom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zamiaky dám uvariť.Ošúpem ich, postúham, nechám vychladnúť.Na pracovnú dosku si odvážim múku a dám do nej štipku soli. Pridám postrúhané zamiaky a vypracujem nelepivé cesto.Cesto vygúľam do valca a postupne si robím malé valčeky, ktoré krájam na kúsky a ešte ich pogúľam. Dám zovrieť vodu. Šúlance vyvarím vo vode, polejem ich olejom.Vyložím na tanier posypem ich strúhaným lieskovými orieškami a práškovým cukrom. Vrch polejem maslom.Podávam k nim kompotované ovocie.
Diskusia k receptu