Šúľance s lieskovými orieškami

izabella929 - fotkaizabella929, 1. decembra 2011

Jedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené, robíme ich často posypané makom, škoricou, orechami.Vždy sú veľmi vďačným Zobraziť celý popisJedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené, robíme ich často posypané makom, škoricou, orechami.Vždy sú veľmi vďačným jedlom.

4
porcie
30 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
5 ks
 podľa potreby
1 hrnček
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Zamiaky dám uvariť.Ošúpem ich, postúham, nechám vychladnúť.Na pracovnú dosku si odvážim múku a dám do nej štipku soli. Pridám postrúhané zamiaky a vypracujem nelepivé cesto.Cesto vygúľam do valca a postupne si robím malé valčeky, ktoré krájam na kúsky a ešte ich pogúľam. Dám zovrieť vodu. Šúlance vyvarím vo vode, polejem ich olejom.Vyložím na tanier posypem ich strúhaným lieskovými orieškami a práškovým cukrom. Vrch polejem maslom.Podávam k nim kompotované ovocie.

Diskusia k receptu

hubata
Keď boli deti ešte malé, tak som robila zo zemiakového cesta veľmi často: striedala som pirohy, šúľance, lokše. A tiež ako ty: raz makové, orechové, kakaové, tvarohové a ešte aj na slano. Je to klasika ktorou sa každému zavďačíš. Stačí nejaká hutnejšia polievka a je navarené. Si šikovná.
izabella929
hubatá....sa ti ospravedlňujem, myslela som,že je tam nejaká mladá baba, som si robila žarty...prepáč, prosím.)díky za komentárik.-) aj za pochvalu.-)
akeber
už dávno som ich nerobila....ďakujem za pripomenutie.....máš ich nádherné.....:-))
tatranka
Sladké chutné.S lieskovými orieškami neviem aké,preto že ich robím s makom,vlašskými orechmi,tvarohom,grankom,opečenou strúhankou len tie lieskové oriešky som veru ešte nevyskúšala.A vidíš,že tej posýpky je dosť.
izabella929
Martička, ja ich mám doma na záhrade...pestujem 9 obrovských kríkov, ale z roka na rok ich je pre nepriazeň počasia menej...bol taký rok, že som mala načistených vylúpaných 5 päťlitorvých pohárov...tento rok ich bolo omnoho menej, ale aspoň niečo bolo.-)
cica2
moje obľúbené jedlo:)....a krásne naaranžované, ako vždy!
dajda
izabella929, a vajíčko nedávaš? Ja som narobila cez 200 slivkových knedlí,alebo/u nás/ gombovcov do mrazničky, nedala som vajce a teraz ich musím veľmi opatrne varit,aby sa nerozfrflili:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia