Galbi-jjim – hovädzie rebierka

redakcia - fotkaredakcia, 29. júna 2014 8:00
Ďalšie recepty »
Galbi-jjim – hovädzie rebierkaFoto: Shutterstock
6
porcií

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Namočte hovädzie rebierka do studenej vody 3 – 4 hodiny pred ich prípravou. Počas tejto doby vodu 2 – 3-krát vymeňte.

  2. 2

    Do hrnca dajte variť vodu, do vriacej vody ponorte rebierka na 2 – 3 minúty.

  3. 3

    Opláchnite rebierka v studenej vode.

  4. 4

    Hruška a cibuľa sa rozmixujú v mixéri. Ostatné ingrediencie (nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor, sójová omáčka, ustricová omáčka, škrobový sirup, cukor, červené víno, čili omáčka, čierne korenie a sezamový olej) sa zmiešajú dohromady.

  5. 5

    V tejto omáčke nechajte rebierka marinovať v chladničke 1 deň.

  6. 6

    Pripravte si bielu reďkovku, gaštany, datle a nakrájanú červenú papriku.

  7. 7

    Dajte rebierka do hrnca spolu s dvoma šálkami vody, prikryte a varte pomaly.

  8. 8

    Keď sú rebierka mäkké, dajte dole pokrievku, odstráňte z povrchu hovädziu masť (penu) a pridajte do hrnca ingrediencie z bodu 6.

  9. 9

    Nakoniec pridajte cibuľku. Povarte.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist