Foto: Shutterstock
porcií
Suroviny
1,6 kg |
|
1,5 PL |
|
5 PL |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
10 PL |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
7 ks |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 šálky |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Namočte hovädzie rebierka do studenej vody 3 – 4 hodiny pred ich prípravou. Počas tejto doby vodu 2 – 3-krát vymeňte.
- 2
Do hrnca dajte variť vodu, do vriacej vody ponorte rebierka na 2 – 3 minúty.
- 3
Opláchnite rebierka v studenej vode.
- 4
Hruška a cibuľa sa rozmixujú v mixéri. Ostatné ingrediencie (nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor, sójová omáčka, ustricová omáčka, škrobový sirup, cukor, červené víno, čili omáčka, čierne korenie a sezamový olej) sa zmiešajú dohromady.
- 5
V tejto omáčke nechajte rebierka marinovať v chladničke 1 deň.
- 6
Pripravte si bielu reďkovku, gaštany, datle a nakrájanú červenú papriku.
- 7
Dajte rebierka do hrnca spolu s dvoma šálkami vody, prikryte a varte pomaly.
- 8
Keď sú rebierka mäkké, dajte dole pokrievku, odstráňte z povrchu hovädziu masť (penu) a pridajte do hrnca ingrediencie z bodu 6.
- 9
Nakoniec pridajte cibuľku. Povarte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu