Galbi-jjim – hovädzie rebierka

redakcia - fotkaredakcia, 29. júna 2014
Galbi-jjim – hovädzie rebierka
Foto: Shutterstock
6
porcií

Suroviny

1,6 kg
1,5 PL
5 PL
2 hrnčeky
1 ks
1 PL
10 PL
2 PL
2 PL
7 ks
2 ks
1 ks
2 šálky
3 PL
3 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Namočte hovädzie rebierka do studenej vody 3 – 4 hodiny pred ich prípravou. Počas tejto doby vodu 2 – 3-krát vymeňte.

  2. 2

    Do hrnca dajte variť vodu, do vriacej vody ponorte rebierka na 2 – 3 minúty.

  3. 3

    Opláchnite rebierka v studenej vode.

  4. 4

    Hruška a cibuľa sa rozmixujú v mixéri. Ostatné ingrediencie (nadrobno nakrájaný cesnak a zázvor, sójová omáčka, ustricová omáčka, škrobový sirup, cukor, červené víno, čili omáčka, čierne korenie a sezamový olej) sa zmiešajú dohromady.

  5. 5

    V tejto omáčke nechajte rebierka marinovať v chladničke 1 deň.

  6. 6

    Pripravte si bielu reďkovku, gaštany, datle a nakrájanú červenú papriku.

  7. 7

    Dajte rebierka do hrnca spolu s dvoma šálkami vody, prikryte a varte pomaly.

  8. 8

    Keď sú rebierka mäkké, dajte dole pokrievku, odstráňte z povrchu hovädziu masť (penu) a pridajte do hrnca ingrediencie z bodu 6.

  9. 9

    Nakoniec pridajte cibuľku. Povarte.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: