Hruškový crumble s utajenou vianočkou
Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju...
Strúhaný tvarohovo-višňový koláč
Tento strúhaný koláč som robila prvýkrát. Vďaka višniam je šťavnatý, chutil nám....
Zajac zo šľahaného olejového cesta s mandľami
Niekde môže byť na Veľkú noc baranček a niekde zase zajac.
Mandľové rožteky
Do misky dáme múku, cukor, žĺtky a maslo nakrájané na plátky. Zo všetkých surovín...
Čokoládové košíčky s višňami
Rýchly dezert len z troch surovín. Do hrnca dáme čokoládu a maslo a necháme roztopiť na...
Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...
Orgovánový cukor
Orgován prepožičia cukru svoju nádhernú vôňu.
Ryba z treného maslového cesta s tymianom
Na Veľký piatok sa podľa tradícií jedla buď hustá polievka alebo ryba. A keď nebola pekne...
Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
Jednoduchý zelerový šalát s údeným syrom
Buľvu zeleru očistíme, nakrájame na mesiačiky, ktoré dáme do sekáčika a zomelieme najemno.
Jednoduché zapečené „sushi“
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...
Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....
Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....
Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...
Veľkonočná zelená polievka
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu s celým čiernym korením a...
Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...
Ryžový nákyp so slivkami
Ryžový nákyp je jedlom, ktorý nás vracia do detstva. Poďte si ho pripraviť s ryžou SOS Classic a so slivkami....
Hrnčekový jablkový koláč s orechmi a čokoládou
Hrnčekový koláč, ktorý sa rozplynie na jazyku. Skvelý ku kávičke.
Dusený šťaveľ s cesnakovým jogurtom (Efelik)
Zdravé a rýchle jedlo, ktoré zvládne pripraviť naozaj každý! Toto jedlo sa hodí ako príloha, ale kľudne aj samotné, ako letné osviežujúce jedlo s kúskom chleba....
Tekvicová polievka s orechami
Orechy v polievke nie sú u nás bežná záležitosť. Vyskúšajte aj túto možnosť, oživíte svoj...
Krevetové risotto
Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)
Návod ako predvariť hroznové listy na sarmu
Hroznové listy sa často plnia rôznymi plnkami. V tomto videu by som sa s vami rada podelila, ako si ich veľmi jednoducho nazbierate aj vy doma a ako ich treba predvariť....
Sterilizovaný základ na paradajkovú polievku
Pri zaváraní trochu roboty, ale v zime si uvaríme polievku ako z čerstvých paradajok.
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.
Krémový marhuľový koláč
Pre milovníkov krémových koláčikov. Poteší na každú príležitosť, oslavu narodenín, posedenie alebo len tak...
„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje
Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá....