Veľmi zdravá Mrkvovo - Pomarančová polievka
Mrkva je dôležitým zdrojom vitamínu A. Obsahuje tiež vitamín C, vlákninu, minerály a stopové prvky, takže polievka je veľmi výživná. Pri nákupe vyberajte pevnú, Zobraziť celý popisMrkva je dôležitým zdrojom vitamínu A. Obsahuje tiež vitamín C, vlákninu, minerály a stopové prvky, takže polievka je veľmi výživná. Pri nákupe vyberajte pevnú, hladkú mrkvu, ktorú môžete na chladnom, suchom, tmavom mieste uschovať až týždeň. Táto polievka je typická pre Francúzsku kuchyňu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Šarlotku ošúpeme a nasekame nadrobno. Vo veľkom kastróle rozohrejeme olej a mrkvu so šalotkou 5 minút smažte ( priebežne miešajte ).
- 2
Zalejte vývarom a priveďte do varu. Zmiernite teplotu a zvoľna varte asi 20 minút úplne domäkka.
- 3
Pridajte cukor, kajenské korenie a soľ. Rozmixujte stolovým alebo tyčovým mixérom, dochuťte a nalejte späť do kastróla.
- 4
Ozdobnou škrabkou ošúpte z jedného pomaranča tenké prúžky kôry a odložte nabok na ozdobenie. Z oboch pomarančov vytlačte šťavu a pridajte do polievky. Mierne prehrejte.
- 5
Polievku rozdeľte na taniere, posypte kajenským korením. Ozdobte pomarančovou kôrou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu