Veľmi zdravá Mrkvovo - Pomarančová polievka

dobrakucharka - bez fotkydobrakucharka, 29. augusta 2013

Mrkva je dôležitým zdrojom vitamínu A. Obsahuje tiež vitamín C, vlákninu, minerály a stopové prvky, takže polievka je veľmi výživná. Pri nákupe vyberajte pevnú, Zobraziť celý popisMrkva je dôležitým zdrojom vitamínu A. Obsahuje tiež vitamín C, vlákninu, minerály a stopové prvky, takže polievka je veľmi výživná. Pri nákupe vyberajte pevnú, hladkú mrkvu, ktorú môžete na chladnom, suchom, tmavom mieste uschovať až týždeň. Táto polievka je typická pre Francúzsku kuchyňu.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
3
2 PL
600 ml
1 ČL
1/4 ČL
 štipka
2 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Šarlotku ošúpeme a nasekame nadrobno. Vo veľkom kastróle rozohrejeme olej a mrkvu so šalotkou 5 minút smažte ( priebežne miešajte ).

  2. 2

    Zalejte vývarom a priveďte do varu. Zmiernite teplotu a zvoľna varte asi 20 minút úplne domäkka.

  3. 3

    Pridajte cukor, kajenské korenie a soľ. Rozmixujte stolovým alebo tyčovým mixérom, dochuťte a nalejte späť do kastróla.

  4. 4

    Ozdobnou škrabkou ošúpte z jedného pomaranča tenké prúžky kôry a odložte nabok na ozdobenie. Z oboch pomarančov vytlačte šťavu a pridajte do polievky. Mierne prehrejte.

  5. 5

    Polievku rozdeľte na taniere, posypte kajenským korením. Ozdobte pomarančovou kôrou.

Diskusia k receptu

micanela
polievka vyzera dobre ale aka je vysledna chut? je to sladke, mierne nasladle...?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia