Jablkový koláč pochádza z receptov mojej starkej.
porcií
príprava
Suroviny
4 ks |
|
400 g |
|
400 g |
|
2 dcl |
|
1 polievková lyžica |
|
1 polievková lyžica |
|
700 g |
|
1 hrsť |
|
3 polievkové lyžice |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, potom pridáme olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kakao a strúhané jablká, hrozienka sparené horúcou vodou, posekané vlašské orechy. Všetko dobre premiešame, aby vznikla hladká zmes.
- 2
Pečieme na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu. Pečeieme pomaličky na 170 stupňov.
- 3
Po upečení natrieme džemom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládovou, alebo čokoládu len nastrúhame. Ja ho rada pripravujem aj nasledovne: potriem ho marhuľovým džemom a na vrch polejem nasledovnou zmesou – 1 kyslá smotana, 1 PL kryštálového cukru a smotanový alebo hustejší ovocný jogurt, povrch posypem grankom, ale môže sa posypať aj postrúhanou horkou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu