Trojuholníčky pansotti s tvarohom na paradajkách
Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 10. septembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 10. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme plnkou, ktorú urobíme zmiešaním tvarohu so zmesou byliniek, soli a korenia. Preložíme a získame tvar zaobleného trojuholníka. Varíme vo vode zhruba minútu.
- 2
Paradajky zľahka oblanšírujeme a stiahneme z nich šupku. Nasekáme nahrubo a restujeme na panvici, kým sa z nich vyvarí voda. Pridáme soľ, korenie a citrón. Ochutíme.
- 3
Do paradajok pridáme uvarené cestoviny a prehodíme. Na tanieri ozdobíme bazalkovými lístkami a čerstvým tvarohom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu