Vaječná praženica
Vaječná praženica

Praženica s ovsenými vločkami fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 7. marca 2025
Praženica s ovsenými vločkami (fotorecept)
Foto: tejaja

Ovsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé. V takejto Zobraziť celý popisOvsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé. V takejto podobe ho často zjedia aj ľudia, ktorí inak vločky "nemusia".

15 (+ namáčanie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stáť. Môžeme ich nechať bobtnať aj dlhšie, jedlo bude skôr hotové. Vody dáme asi 1 cm nad vločky. Ak by počas namáčania voda vsiakla, trošička ešte dolejeme.

  2. 2

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.

    Praženica s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vločky a za stáleho miešania restujeme do zmäknutia. Ak sa vločky namáčali dlhšie, budú veľmi rýchlo mäkké (okolo 3 minút).

    Praženica s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme vajíčka, osolíme a za stáleho miešania necháme vajcia zraziť.

    Praženica s ovsenými vločkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame posypané pažítkou.

Diskusia k receptu

alina598
Milá Tejaja dnes som si na raňajky pripravila Tvoju praženicu, ale pridala som k cibuľke ešte šampióny a bola výborná👌ešte raz ďakujem za recept a prajem peknú nedeľu😉
tejaja
@alina598 (9.3.2025 09:54)

Ďakujem za vyskúšanie. :) Som rada, že chutila. Tie šampiňóny sú výborný nápad. Díky za typ.