Praženica s ovsenými vločkami fotorecept
Ovsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé. V takejto Zobraziť celý popisOvsené vločky mnoho ľudí konzumuje denne. V kombinácii s vajíčkami ide o veľmi chutné a sýte jedlo, ktoré je aj zdravé. V takejto podobe ho často zjedia aj ľudia, ktorí inak vločky "nemusia".
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stáť. Môžeme ich nechať bobtnať aj dlhšie, jedlo bude skôr hotové. Vody dáme asi 1 cm nad vločky. Ak by počas namáčania voda vsiakla, trošička ešte dolejeme.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme vločky a za stáleho miešania restujeme do zmäknutia. Ak sa vločky namáčali dlhšie, budú veľmi rýchlo mäkké (okolo 3 minút).
- 4
Pridáme vajíčka, osolíme a za stáleho miešania necháme vajcia zraziť.
- 5
Podávame posypané pažítkou.
Tiež praženica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za vyskúšanie. :) Som rada, že chutila. Tie šampiňóny sú výborný nápad. Díky za typ.