Držkový perkelt s tymianom a vínom z čiernych ríbezlí fotorecept
Len tak na sobotnú nôtu...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 ks veľká |
|
| 2 |
|
| 80 g domáca |
|
| 1 ks menšia (na základ) |
|
|
|
|
| 2 PL domáce sterilizované |
|
| 3 PL domáca |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| 1 PL doma sušený |
|
|
|
|
| 100 ml |
|
| 1 strúčik |
|
| štpika |
|
| Príloha: | |
| domáca |
|
Postup
-
1
Držky som umyla a dala do rajnice, zaliala vodou, pridala cibuľu a bobkové listy a varila 20 min.
-
2
Potom som ich scedila a nechala odkvapkať. Pripravila som slaninu a cibuľu na základ.
-
3
Do rajnice som dala roztopiť slaninu a pridala som cibuľu a nechala opiecť.
-
4
Pridala som papriku a pomiešala.
-
5
Pridala som lečo a paradajkovú šťavu.
-
6
Do hotového základu som pridala držky. Uvarenú cibuľu som odstránila.
-
7
Všetko som pomiešala, osolila okorenila pridala som oregano a tymian a podliala vínom. Pomaly som pod pokrievkou nechala dusiť 45 min. Keď boli držky mäkké, pridala som pomrvenú majoránku a na drobno nakrájaný cesnak a chvíľu nechala prejsť varom. Hotové držky som podávala s domácim knedlíkom.
-
8
Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu