Glosterkin banánový koktejl

glosterka - fotkaglosterka, 27. novembra 2010

Výborný sladučný banánový koktejl na nemliečny spôsob. Osvieži, ulahodí jazýčku aj dušičke.

2-3
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks, zrelý
500-750 ml
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Banán položíme na tanierik, roztlačíme ho vidličkou, vložíme do nádobky na mixovanie, vlejeme mlieko (množstvo mlieka pridávam podľa veľkosti banána, t.j. keď je malý, dám 500 ml atď.), pridáme vanilkový cukor a cukor a rozmixujeme. Nápoj dáme vychladnúť do chladničky na polhodinku a podávame.

  2. 2

    Obmena: Koktejl si môžme pripraviť aj z iného rastlinného mlieka: kokosového, ryžového alebo pohánkového.

Diskusia k receptu

lucylee
ďalšia mňamka :)
@glosterka teraz taká otázka od veci, na tvojom webe píšeš, že tavenýr obsahuje mlieko? Pokiaľ viem, tak vegáni na ňom frčia v domnení, že je "čistý"....
glosterka
@lucylee áno, tavenýr obsahuje žiaľ mlieko (mliečne zložky). Mám to potvrdené priamo od výrobcu. Zato sojakrém z AlfaBio BB je ozaj čistý = je zo sójového mliečka. ;-) Ten papám bez obáv. Na chlebík, na pečivo, halušky so sojakrémom... Mňam. :-) Je lahodný.
bonpari
robim taky podobny, len dam pol sojoveho mlieka a pol vody, v ktorej je rozmiesane susene sojove, ryzove, psenicne alebo ine bezlaktozove mlieko.. tak ma potom taku akoby smotanovejsiu chut :)
kikinka222
@Glosterka (1.12.2010 22:46)

Ja ho tiež mám veľmi rada a banány robia dobre na žalúdok. Ja do koktejlu dávam bezlaktózové mlieko lebo mám intoleranciu laktózy