Foto: danculka
15
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
200g alebo maslo |
|
200g |
|
1ks |
|
4ks |
|
1čl |
|
250g |
|
1čl |
|
1čl |
|
4-5ks stredné |
|
2dl |
|
3ks |
|
4pl alebo podľa seba |
|
2čl |
|
Postup
-
1
Heru ,práškový cukor,vanilkový cukor,škoricu vyniešame do peny, potom po jednom zašľaháme vajíčka ,do tejto peny primiešame múku zmiešanú so suchým droždím a práškom do pečiva....
-
2
keď je to spojené dáme to na plech vystlaný papierom na pečenie..
-
3
na to poukladáme jablká asi 1 cm hrubé objelené a s vybratým jaderníkom...
-
4
do jamky po vybratom jaderníku dáme jahodový džem a dáme piecť pri teplote180-200st do ružova...
-
5
podľa návodu si urobíme želatínu ,pridáme cukor a citrónovú šťavu a necháme chladnúť...
-
6
upečený koláč tiež necháme vychladnúť a potom polejeme hlavne jamky s jablkami a potom trošku aj koláč celý...
-
7
keďže cesto vystúpilo vyššie okolo jabĺk ,tak želé v jamke bolo hrubšie,aby sa vyrovnalo s koláčom...Dobrú chuť!
Diskusia k receptu