Foto: crima
Netradičná a veľmi príjemná úprava kuracieho mäsa :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme nožom roztlačený cesnak, farebné korenie a kapari.
-
2
Pridáme kuracie prsia a na miernom ohni restujeme, priebežne obraciame.
-
3
Opekáme dozlatova
-
4
Keď je mäsko pekne sfarbené, panvicu vložíme na chvíľku do trúby, predhriatej na 180 stupňov a jemne zapečieme asi 10 minút.
-
5
Po vybratí z trúby ešte jemne prebehneme na ohni, prelejeme citrónovou šťavou a servírujeme. Ančovičky sa úplne rozpadnú, a dodajú lahodnú chuť.
-
6
Kuracie prsia musia ostať krehké, preto ich veľmi dlho neprepekáme :) Prajem dobrú chuť..Pre tých, ktorí milujú chuť ančovičiek a nemajú veľkú možnosť ich uplatnenia je možno tento recept inšpiráciou :)
Diskusia k receptu