Morčacie krídlo na čerstvých dubákoch

izabella929 - fotkaizabella929, 2. júna 2013

dnes sme mali na obed toto úplne skvelé jedlo...jednoduché a pri tom veľmi chutné..

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
1
podľa chuti
štipka
na špic noža
3 klobúčiky
príloha : varené zemiaky




Postup

  1. 1

    Morčacie krídla som poriadne umyla a osušila..na panvicu som dala masť a opiekla som ich zo všetkých strán..do rajnice som dala masť z výpeku, pridala pokrájanú cibuľu , opražila, pridala červenú mletú papriku a zaliala vodou..pridala som krídla a mleté čierne korenie...neskôr som pridala pokrájané dúbáčie klobúky a dusila spolu, kým sa mäso neuvarilo...ešte som ho dochutila soľou a hotovo..

  2. 2

    Kým sa mäso dusilo očistila som zemiaky a v osolenej vode uvarila, scedila..na tanier som uložila zemiaky, morčacie krídlo a pridala som aj klobúčik, ktorý sa dusil s mäskom v celosti...ako oblohu som podávala k tomuto skvelému jedlu ríbezle, ktoré som vlani zavárala ako brusnice....dobrú chuť..

Diskusia k receptu

sracz
... k vyprážaným dubáčikom si doobjednávam aj toto Tebou, milá @izabella929 - prechutne zušľachtené " drobné pulyka krídielko"!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia