Bezlepkové knedličky
Bezlepkové knedličky

Bezlepkové pampúchy s makom

novalim - fotkanovalim, 14. novembra 2019. Komerčný recept.
Bezlepkové pampúchy s makom
Foto: novalim

V uponáhľanej dobe, akú žijeme, občas nemáme veľa času na prípravu jedla. Vtedy častokrát siahame po niečom praktickom. Ako napríklad po recepte na tieto bezlepkové pampúchy s makom. Skvelé sladké jedlo, ktoré si pripravíte s použitím našej zmesi na prípravu bezlepkovej knedle. A ak by ste náhodou nemali radi mak, nahraďte ho orechami alebo strúhankou s cukrom. Bezlepkové pampúchy vám budú chutiť určite aj v tejto podobe.

2-3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
250 ml studená
1 PL
Na posypanie:
 mletý
 rozpustené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise miešame zmes na prípravu bezlepkovej knedle Novalim s vodou a cukrom, až kým sa vytvorí lepkavé cesto.

  2. 2

    Naolejovanými rukami vytvarujeme bochník. Postupne z neho ukrajujeme menšie kúsky a tvarujeme guľaté pampúchy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode.

  3. 3

    Varíme ešte pár minút potom, ako vyplávajú na povrch.

  4. 4

    Uvarené pampúchy vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a potom ešte z každej strany opečieme na troche masla.

  5. 5

    Posypeme makom, ktorý sme zmiešali s práškovým cukrom a prelejeme maslom. Namiesto maku môžeme použiť mleté opražené orechy alebo opraženú strúhanku s cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: