Bezlepkové pampúchy s makom
Foto: novalim
V uponáhľanej dobe, akú žijeme, občas nemáme veľa času na prípravu jedla. Vtedy častokrát siahame po niečom praktickom. Ako napríklad po recepte na Zobraziť celý popisV uponáhľanej dobe, akú žijeme, občas nemáme veľa času na prípravu jedla. Vtedy častokrát siahame po niečom praktickom. Ako napríklad po recepte na tieto bezlepkové pampúchy s makom. Skvelé sladké jedlo, ktoré si pripravíte s použitím našej zmesi na prípravu bezlepkovej knedle. A ak by ste náhodou nemali radi mak, nahraďte ho orechami alebo strúhankou s cukrom. Bezlepkové pampúchy vám budú chutiť určite aj v tejto podobe.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V mise miešame zmes na prípravu bezlepkovej knedle Novalim s vodou a cukrom, až kým sa vytvorí lepkavé cesto.
- 2
Naolejovanými rukami vytvarujeme bochník. Postupne z neho ukrajujeme menšie kúsky a tvarujeme guľaté pampúchy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode.
- 3
Varíme ešte pár minút potom, ako vyplávajú na povrch.
- 4
Uvarené pampúchy vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a potom ešte z každej strany opečieme na troche masla.
- 5
Posypeme makom, ktorý sme zmiešali s práškovým cukrom a prelejeme maslom. Namiesto maku môžeme použiť mleté opražené orechy alebo opraženú strúhanku s cukrom.
Tiež knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu