40 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme 10 minút odstáť. Potom plátky osušíme, obalíme v hladkej múke a v rozšľahaných vajciach. Vypražíme ich z oboch strán na rozohriatom oleji.
- 2
Umyté a osušené paradajky nakrájame na kolieska, posolíme a posypeme mletým čiernym korením.
- 3
Mozzarellu nakrájame na tenké plátky a posypeme jemne nasekanou bazalkou.
- 4
Vypražené baklažány natrieme z jednej strany syrom. Na syrovú časť naukladáme plátky mozzarelly, nakrájané paradajky a prykryjeme vypraženým baklažánom časťou natretou syrom.
- 5
Naplnené baklažány pokvapkáme olivovým olejom. Uložíme do zapekacej misy a dáme prudko zapiecť do vyhriatej rúry. Na záver posypeme čerstvou petrželovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu