Plnený baklažán

arnoud - bez fotkyarnoud, 16. februára 2011
40 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g
150 g
150 g
2 ks
 jemne nasekaná




Postup

  1. 1

    Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme 10 minút odstáť. Potom plátky osušíme, obalíme v hladkej múke a v rozšľahaných vajciach. Vypražíme ich z oboch strán na rozohriatom oleji.

  2. 2

    Umyté a osušené paradajky nakrájame na kolieska, posolíme a posypeme mletým čiernym korením.

  3. 3

    Mozzarellu nakrájame na tenké plátky a posypeme jemne nasekanou bazalkou.

  4. 4

    Vypražené baklažány natrieme z jednej strany syrom. Na syrovú časť naukladáme plátky mozzarelly, nakrájané paradajky a prykryjeme vypraženým baklažánom časťou natretou syrom.

  5. 5

    Naplnené baklažány pokvapkáme olivovým olejom. Uložíme do zapekacej misy a dáme prudko zapiecť do vyhriatej rúry. Na záver posypeme čerstvou petrželovou vňaťou.

Diskusia k receptu

marianne69
...toto sa mi velmi paaaci...(KK)tento tyzden,musim vyskusat,mam 2 baklazany v chladnicke...akurat mi recept prisiel vhod,dakujem...
rimanka3
práve sme dojedli fantastické baklažány, už dávno nám nič tak nechutilo. Recept som našla dnes náhodou a divím sa , že nikto nemá poznámky. Je to jednoduché, zvlášť ked sa baklažán vysmaží skôr a potom sa len obloží a dá do rúry. Ešte raz - skvelé letné jedlo.
katarina2511
Ako jedlo je to chutne, poznam ho. Skuste vsak spocitat kolko ma kalorii jedna porcia a budete prekvapeni...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia