Špenátové knedličky
Špenát rozmrazíme a stlačíme medzi dvoma taniermi, aby sme odstránili všetku tekutinu. Zmiešame z...
Pretlak na pizzu, špagety, makaróny
Dovolím si pridať podobný taliansky recept na "Pretlak na špagety, pizzu alebo makaróny":
Vajíčkovo-rascová polievočka
Ošúpeme si zemiaky, pokrájame ich na kocky a dáme ich do hrnca s vodou. Pridáme...
Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...
Vianočné semifredy
Chcela som skúsiť a experimentovala som. Síce semifredy majú byť vyššie ale skúšala som. Pozrite výsledok.
Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...
Cestoviny so šampioňóvou omáčkou
Na slaninke si opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme očistené šampiony, soľ, mleté čierne korenie a vegetu....
Palacinky zapečené so špenátom a fetou
Mąkę zmiksuj z mlekiem i żółtkami. Białka ubij na pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie...
Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom
Jemný nadýchaný makový korpus a ľahučký tvarohový krém vyšperkovaný sladkým likérom si poľahky upečiete, aj keď...
Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...
Langoše
Dáme si do misy 80 dkg múky, pridáme kyslu smotanu (kelímok 250g), mlieko (meriame tak,...
Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.
Maslovo-cibuľový bulgur pilav
Bulgur pilav je jeden z našich najobľúbenejších. Hodí sa ako príloha k rôznym mäsám na šťave...
Karotkovo– zázvorová polievka
V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a 3 – 4 minúty smažíme....
Jablková torta z kysnutého cesta
Z múky, rozpusteného tuku, vajca, kvásku, soli, klinčeka a trošky vanilky urobíme...
Domáce medovníky
Najskôr si pripravíme krémy. Krém č. 1 vytvoríme tak, že vymiešame maslo s cukrom,...
Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Cuketová horčica
Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...
Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...
Koláč s čučoriedkami a citrónovým krémom
Koláč s obľúbenými modrými bobuľkami čučoriedok sme ešte zlepšili lahodným citrónovým krémom. Dokopy je to výborný...
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Medvedie labky
vianocna klasika ktora nikdy nesklame a uspokoji v kazdom rocnom obdobi kazdy mlsny jazycek.
Miniterrina takmer francúzska
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...
Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...