Makovo-jablkové rezy
Mak a jablká neodmysliteľne patria k jeseni.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 bal. |
|
| z 1 citróna |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Jablková plnka: | |
| 1,5 kg očistené |
|
| 2 bal. |
|
| (podľa sladkosti jabĺk) |
|
| 350 ml |
|
| 2 bal. |
|
| Šľahačková plnka: | |
| 700 ml |
|
| 2 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 500 ml |
|
| 1 bal. |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vajíčka miešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec primiešame múku, mak, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Cesto nalejeme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C asi 30-35 minút. Po upečení korpus vyklopíme, opatrne stiahneme papier a necháme vychladnúť.
- 2
Jablková plnka: Jablká pokrájame na kúsky, pridáme cukor a rozvaríme. Po vychladnutí rozmixujeme, dáme naspäť na oheň a pridáme Zlatý klas rozmiešaný vo vode a miešame mierne do vychladnutia. Korpus potrieme lekvárom a navrstvíme jablkovú zmes.
- 3
Šľahačková plnka: Z mlieka, cukru škoricového a pudingu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Nakoniec vyšľaháme smotanu so stužovačom a do šľahačky vmiešame vychladnutý puding. Natrieme na úplne vychladené jablka a ozdobíme.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Korpus je chutný, ale môže byť miestami suchší a presladený. 🍰
Jablková vrstva skvele osvieži, no treba si dať pozor na jej správnu hustotu. 🍏
Šľahačková plnka je ľahká, pevná a vynikajúco uzavrie celý dezert. ☁️
Rezy pôsobia vizuálne atraktívne a dobre sa krájajú. ✂️
Recept si zaslúži malé technické úpravy, aby bol výsledok ešte lepší. 🔧✨