Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Makovo-jablkové rezy

valina - fotkavalina, včera 13:08
Makovo-jablkové rezy
Foto: valina

Mak a jablká neodmysliteľne patria k jeseni.

44
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
1 hrnček (250 ml)
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 hrnček
1 bal.
z 1 citróna
Na potretie korpusu:
Jablková plnka:
1,5 kg očistené
2 bal.
 (podľa sladkosti jabĺk)
350 ml
2 bal.
Šľahačková plnka:
700 ml
2 bal.
2 bal.
1 PL
500 ml
1 bal.
Na ozdobu:



Postup

  1. 1

    Vajíčka miešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec primiešame múku, mak, prášok do pečiva a citrónovú kôru. Cesto nalejeme na plech (30x40 cm) a pečieme pri 200 °C asi 30-35 minút. Po upečení korpus vyklopíme, opatrne stiahneme papier a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Jablková plnka: Jablká pokrájame na kúsky, pridáme cukor a rozvaríme. Po vychladnutí rozmixujeme, dáme naspäť na oheň a pridáme Zlatý klas rozmiešaný vo vode a miešame mierne do vychladnutia. Korpus potrieme lekvárom a navrstvíme jablkovú zmes.

  3. 3

    Šľahačková plnka: Z mlieka, cukru škoricového a pudingu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Nakoniec vyšľaháme smotanu so stužovačom a do šľahačky vmiešame vychladnutý puding. Natrieme na úplne vychladené jablka a ozdobíme.

Diskusia k receptu

amelia23
Výborná kombinácia maku, jabĺk a šľahačky prináša veľmi harmonickú chuť. 😋
Korpus je chutný, ale môže byť miestami suchší a presladený. 🍰
Jablková vrstva skvele osvieži, no treba si dať pozor na jej správnu hustotu. 🍏
Šľahačková plnka je ľahká, pevná a vynikajúco uzavrie celý dezert. ☁️
Rezy pôsobia vizuálne atraktívne a dobre sa krájajú. ✂️
Recept si zaslúži malé technické úpravy, aby bol výsledok ešte lepší. 🔧✨
ellie17
Úplná jeseň na tanieri. Aj farebne to vyzerá veľmi pekne poskladané. Určite niekedy vyskúšam, presne takéto dezerty u nás miznú ako prvé. Ďakujem za inšpiráciu! 😊