Kuracie palacinky

redakcia - fotkaredakcia, 16. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
1 kg
30 g
1 ks
1,5 l
100 ml
2 ks
200 ml
2 PL
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme vývarom a vínom a dusíme. Následne mäso vyberieme, pokrájame na kúsky a vrátime do omáčky. Žĺtky so smotanou rozmiešame, pridáme trochu omáčky a na malom ohni zahustíme.

  2. 2

    150 ml odložíme bokom, zvyšok primiešame do omáčky s mäsom a vňaťou. Zmes s kuracím mäsom natrieme na palacinky a zvinieme ich.

  3. 3

    Na vymastenom plechu ich zalejeme zvyšnou zmesou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30 minút.

Diskusia k receptu