Mäsový závin

stefani11 - fotkastefani11, 11. apríla 2010
Mäsový závin
Foto: stefani11

Oprášila som taký veľmi starý recept,pretože po sviatkoch ostalo údene mäso,tak som s toho vykúzlila toto.

20 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
20-30 dkg
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarené ošúpane zemiaky postrúhame ,alebo pretlačíme,pridáme múku,toľko koľko zoberú zemiaky a ziesime,potom vygúlame na placku.

  2. 2

    údené mäso,šunku,pomelieme,alebo posekáme pridáme vajíčko,dochutíme korením podľa vlastej chuti.Dáme to na placku a zatočíme a dáme variť do vody.Ja som to varila v sáčkoch asi 30-40 min.Potom som to ešte teplé potrela maslom.Môže sa to podávať s kyslou kapustou udusenou.

Diskusia k receptu

tothka
Je to zaujímavé, doteraz som zužitkovávala údené mäso iba ako gule zo zemiakového cesta naplnené údeným mäsom. Pri najbližšej príležitosti
takúto roládku určite vyskúšam, už sa teším .
stefani11
Je to taká zemiaková knedla.Treba vyskúšať a vylepšiť každý podľa svojej chuti a fantázie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia