Koláč z oranžovej dyne/tekvice s černicami fotorecept
Foto: tejaja
Cuketa sa používa na koláče celkom bežne. Ale veľmi dobre sa dá na múčniky použiť aj oranžová dyňa či tekvica. Niekde sa táto Zobraziť celý popisCuketa sa používa na koláče celkom bežne. Ale veľmi dobre sa dá na múčniky použiť aj oranžová dyňa či tekvica. Niekde sa táto zelenina nazýva dyňou, inde tekvicou. Podstatné je, že koláč má peknú farbu a je chutný.
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oranžovú tekvicu (dyňu) nastrúhame nahrubo.
- 2
Do misky dáme všetky ostatné suroviny na cesto a dobre vyšľaháme.
- 3
Pridáme nastrúhanú tekvicu (dyňu) a dobre spolu premiešame. Spočiatku sa zdá, že to bude suché, ale po chvíli miešania tekvica pustí šťavu a vytvorí sa pekné husté cesto.
- 4
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (cca 32x40 cm) alebo použijeme papier na pečenie.
- 5
Po ceste porozkladáme černice.
- 6
Pečieme na 180 °C dozlata.
- 7
Koláč vyberieme z rúry a ešte horúci pocukrujeme. Necháme vychladnúť.
- 8
Poznámka: Namiesto černíc môžeme použiť aj iné drobné ovocie: ríbezle, maliny...
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu