Foto: jody
Zasa som experimentovala. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji (ešte lepšie na masti) opražíme cibuľku úplne do tmava, ale nenecháme zhorieť.
-
2
Opraženú cibuľku aj s olejom pridáme do misky s hrubou krupicou.
-
3
Poriadne premiešame a necháme odpočívať.
-
4
Všetku zeleninu nakrájame na menšie kúsky, pridáme aj mladé stonky zo zeleru, tie na drobno. Všetky tri vňate nasekáme. V hrnci rozpálime olej a poriadne v ňom zeleninu poopekáme.
-
5
Pridáme posekaný cesnak a opekáme ďalej.
-
6
Nasleduje petržlenová vňať a kurkuma, necháme ju pustiť farbu.
-
7
Zasypeme zvyšnými vňaťami a tiež trochu prehrejeme.
-
8
Pridáme ešte stonky zo zeleru, nech sa pekne vyvaria, zopár guličiek nového korenia, posolíme a dáme jednu kocku bujónu. Varíme, kým zelenina nie je polomäkká.
-
9
Do múky s cibuľkou pridáme vajíčko, trochu vňate, kurkumy, soli, vody, bikarbóny a vymiešame na hustejšie cestíčko.
-
10
Do vrelej polievky zavaríme lyžičkou väčšie halušky. Varíme 10 - 15 min. (Táto fotka nie je z tých istých halušiek, odišli mi baterky vo foťáku, tak len ilustračné foto o hustote cesta a veľkosti halušiek. :-)))
-
11
No a už len podávame. Dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu