Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
			   Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018
		   
		   kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 800 g |  | 
| 300 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 2 ks |  | 
| 3 strúčiky |  | 
| 150 g |  | 
| (na zahustenie) |  | 
|  | |
| 100 ml |  | 
| 50 ml |  | 
| 10 – 15 g |  | 
| 30 g (alebo klasická) |  | 
| štipka |  | 
| 300 ml |  | 
| 800 g (alebo iné orientálne rezance – yakisoba, soba, ramen...) |  | 
| (na ozdobu) |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob. 
- 2
Mäso osušíme, narežeme na rezance a na oleji sprudka opražíme. Pridáme soľ a korenie. K mäsu pridáme pokrájanú cuketu, mrkvu, ružičky brokolice, hlivu, cesnak a čili podľa chuti. Pražíme zhruba 5 minút. Potom pridáme ustricovú omáčku, sójovú omáčku a štipku cukru. Podlejeme vývarom, pridáme rezance a necháme redukovať. Podľa potreby zahustíme škrobom. 
- 3
Bazalku ponoríme do rozohriateho oleja (ideálne vo fritéze) a fritujeme do chrumkava asi minútu. Jedlo podávame s fritovanou bazalkou navrchu, posypané bielym sezamom. Tiež wok:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Nech sa páči, Vaše komentáre sa zverejnia bez schvaľovania adminom.