Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
150 g |
|
(na zahustenie) |
|
|
|
100 ml |
|
50 ml |
|
10 – 15 g |
|
30 g (alebo klasická) |
|
štipka |
|
300 ml |
|
800 g (alebo iné orientálne rezance – yakisoba, soba, ramen...) |
|
(na ozdobu) |
|
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.
- 2
Mäso osušíme, narežeme na rezance a na oleji sprudka opražíme. Pridáme soľ a korenie. K mäsu pridáme pokrájanú cuketu, mrkvu, ružičky brokolice, hlivu, cesnak a čili podľa chuti. Pražíme zhruba 5 minút. Potom pridáme ustricovú omáčku, sójovú omáčku a štipku cukru. Podlejeme vývarom, pridáme rezance a necháme redukovať. Podľa potreby zahustíme škrobom.
- 3
Bazalku ponoríme do rozohriateho oleja (ideálne vo fritéze) a fritujeme do chrumkava asi minútu. Jedlo podávame s fritovanou bazalkou navrchu, posypané bielym sezamom.
Tiež wok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nech sa páči, Vaše komentáre sa zverejnia bez schvaľovania adminom.