Hovädzí wok
Hovädzí wok

Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mamas**** v Bratislave, 24. apríla 2018
Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g
300 g
2 ks
1 ks
2 ks
3 strúčiky
150 g
 (na zahustenie)
100 ml
50 ml
10 – 15 g
30 g (alebo klasická)
štipka
300 ml
800 g (alebo iné orientálne rezance – yakisoba, soba, ramen...)
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

  2. 2

    Mäso osušíme, narežeme na rezance a na oleji sprudka opražíme. Pridáme soľ a korenie. K mäsu pridáme pokrájanú cuketu, mrkvu, ružičky brokolice, hlivu, cesnak a čili podľa chuti. Pražíme zhruba 5 minút. Potom pridáme ustricovú omáčku, sójovú omáčku a štipku cukru. Podlejeme vývarom, pridáme rezance a necháme redukovať. Podľa potreby zahustíme škrobom.

  3. 3

    Bazalku ponoríme do rozohriateho oleja (ideálne vo fritéze) a fritujeme do chrumkava asi minútu. Jedlo podávame s fritovanou bazalkou navrchu, posypané bielym sezamom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: