Grázlová papanička

kapitankalucka - bez fotkykapitankalucka, 26. júla 2010

Suroviny

6-7 väčších ks
300 g
200 g
200 g
150 ml
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Zemiaky chvíľu povaríme v šupke. Necháme vychladiť a prekrojíme na polovice. Stred vydlabeme a naplníme zmesou z nastrúhaného syra, salámy a smotany. na naplnené pokladieme plátky slaniny, uložíme na pekáč, prikryjeme alobalom a zapekáme. Podávame so zeleninou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Jednoduchá a dobrá papanička. Ale zemiaky by som uvarila radšej do mäkka, mám skúsenosť - dva krát som robila podobné a hodinu som ich vyškrabávala, boli síce varené, ale také tvrdé, že ma od námahy ruka a krk boleli. Asi to boli A-čka, tie sú najtvrdšie, lepšie sú B alebo C-čka.
evanaaa
Ak je to myslené tak, ako to má byť, tak grázel je nespratník, chuligán a podobne. Ale my , aj keď nie sme grázli, by sme si na tom pochutnali.
kapitankalucka
tie zemiaky varievam tak,aby neboli ani tvrdé ani mäkké.Aby sa nerozpadávali.Lepšie sa na toto jedlo hodia tie múčnatejšie zemiačky.
sracz
Rozhodne ukuchtím a pošmakujem si! Poznámka: Grázl (Grassel) bol známy lúpežník, zbojník a postrach južnej Moravy, sem tam sa zatúlavší aj rakúzsku stranu; bol väznený v Brne na Špilberku!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia