Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby

nonna - fotkanonna, 19. novembra 2012

Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila, a preto som ho aj mohla taký veľmi čerstvý použiť, Zobraziť celý popisTáto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila, a preto som ho aj mohla taký veľmi čerstvý použiť, je dosť typickým produktom Blízkeho východu, kozy chovajú aj v severných oblastiach Afriky, preto som zvolila tento názov. Kráľovná zo Sáby bola tiež určitým spôsobom pikoškou.....

6
porcií
3 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g čersvý tvarohovitý
1 ks veľká
1 ks pikantná stredne veľká
3 ČL
1 ČL
1 KL jemné s čiernym korením
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistenú a papriku pokrájame na veľmi drobné kúsky, osolíme, premiešame.

  2. 2

    Kozí tvaroh trošku nahrejeme po dobu asi dvoch minút. pridáme k zelenine a dobre zamiešame.

  3. 3

    Pridáme steakové korenie, dymové ochucovadlo kečup, horčicu a všetko vyšľaháme na ľahkú nátierku.

  4. 4

    Necháme odstáť pri izbovej teplote cca jednu hodinu a potom v chladničke aspoň dve-tri hodiny.

Diskusia k receptu

dodo46
To sa ti ľahko robia takéto recepty keď máš kozy ! Keď som chodil do ľudovej školy, tak sa tam niečo spomínalo, že Šalamun sa buchol do kráľovnej zo Saby. Nepamätám si však či chovala kozy a či penila keď stretla Šalamuna. Mám v tom už nejaké medzery. To vieš - roky. Ale nátierka môže byť chutná. Ak sa niekedy dostanem k syru -vyskúšam.
Asi som nejaký zaostalý , ale prosím ťa čo to je dýmová aróma ?
iva63
vyzerá to celkom fajn...stojí za vyskúšanie-:) kk
ancicka
Syr si robím,vyskúšam,no ani ja neviem aké je to ochucovadlo a kde sa dá kúpiť.kk
dodo46
dadabadi
ďakujem , toto som nepoznal. Už budem múdrejší. Skúšal som tlačiť to srdiečko, ale už majú asi fajront.
nonna
@dodo46- určite penila až bola celá zapenená láskou k Šalamúnovi. Dobre si to pamätáš. To ochucovadlo dymové znamená také začmudené, zaúdené. Mám ho z jednej firmy, čo vyrába a obchoduje s aditívami do potravín. Či je dostať aj v maloobchode pre bežných smrteľníkov, neviem. Dá sa vynechaťa basta. Ďaujem za pristavenie sa.
@iva63 - veľmi pekne ďakujem. @ancicka - tiež veľké dík. Na otázku som odpovedala hore vyššie. @dadabadi - neviem veru, toto je v práškovej forme.Všetkým želám zajtrajší deň plný kuchárskych radostí!
honestka
natierky robim casto, taketo syry milujeme, hoci su tu v obhodoch zriedkavo a musime hladat v speci deli, ale stoja za to papanie.]
vyskusam tuto kombinaciu.
nonna
@honestka - vďaka srdečná, dúfam, že padne na úžitok a bude aj chutiť. Pekný kulnársky utorok!
jerica
@nonna , tvojim receptom sa vždy poteším . Nie je to tak dávno , pri nákupe , siahla som po syre NIVA , len som si myslela, že to je niva, doma vyberiem nákup a tu vidím miesto nivy , kozí syr s plesňou , ver , bol výborný , tak to dopadne keď si nedám okuliare , neľutujem .
nonna
@jerica - ahojček, ja sa zasa veľmi poteším, keď sa zastavíš "u mňa". Stalo sa dobre, že si si nedala škulky, kozie ale aj ovčie syry sú božské a zdravé, majú len jednu chybu, sú neskonale drahé. Istý čas som mala k dispozícii kozie mlieko, tak šlo vymýšľať a probírungovať aj v tom syrárstve. Žiaľ, už tú možnosť nemám. Želám Ti chutný, aj keď zahmlovený utorok. A vykulináruj čosi príma a švihni to sem. Niečo zeleninkové.
dodo46
@nonna
nie som obyčajný smrteľník. Určite to začadené, začmudené a zakadené nájdem . Najskôr to bude v Košiciach a v okolí.
dodo46
@nonna !
Prosím ťa, prečo si prestala foťiť. Máš super recepty, no keď ich človek aj vidí , hneď dostane väčšiu chuť sa do toho pustiť. Aj kuchárske knihy bez obrázkov strácajú % na atraktivite. Stačil by konečný efekt . Polepši sa. Čakáme nové dobroty od teba. Držím palce.
nonna
@dodo46 - Ahojky, som rada, že si sa ešte sem ešte vrátil. K tej kráľovnej zo Sáby som zabudla dodať, že oa dosť dlho "oxidovala" v tom rajskom údolí u Šalamúna, takže mu možno aj popásla nejakých týc capov......okrem neho, jasnačka. :D Som moc rada, že taký neobyčajný smrteľník sa pristavuje pri mojich recepisoch a ich dokonca pozitívne hodnotí. MOJE POTEŠENIE!!!! Košice sú bomba, určite to tam vyopátraš. A fotenie....nie, neprestala som, so všetkým novým sa paprem už ako s fotoreceptom, ale toto sú moje staré, vykulinárené v dávnoveku, keď som o Vareche ani nesnívala a didžifoťák nemala. Znovu staré neopakujem, furt robím len nové. Takže reto moj mnohé nemajú fotosprievod. A máš jasnačka recht, že dobré foto zatraktívni, pritiahne pozornosť. Nuž čo už, dosť ich bude ešte takýchto "mdlých". Takže nie je to o polepšení sa. A si veľmi milý, že tie moje kulinárčiny a maglajzy si pomenoval dobrotami. Podaktorým by určite ponaťahovalo žalúdočnú sliznicu, keby si to prečítali. Dík za povzbudenie, ja Ti tiež fandím. Nitra zdraví ďaleký Slovenský Východ!
nonna
@dodo46 - omlúvam sa za chyby, nejako mi to nedoklepáva, fras jeden, veď dolúštiš.
dodo46
@nona- neviem koho zdravíš na východe , lebo pochádzam zo západu a manželku mám z Nitry. Ja som myslel v Košiciach jedno populárne sídlisko.
baka123
začmudené a zakadené je aj v Bánovciach na jednej ulici, haha
nonna
@dodo46 - ako som TO mala vedieť, keď si spomenul ten "Díkij vastók". A v profile máš preďaleké US Honolulu......srandičky, srandičky. Super, takže krajania. Si ďaleko od NR? Môžme spojiť kulinárske sily....
irenaw
nikdy mi nenapadlo spraviť z kozieho syra nátierku, napchávam sa ním len tak. vďaka za nápad :-)
nonna
@irenaw - neni zač, v podstate zo všetkého sa dajú spraviť nátierky, čo je rozmelniteľné atď. A isteže, vynikajúci je sám o sebe, traba si ho aj tak vachutnávať. Vďaka za pozastavenie sa!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia