Bravčové prikryté kelom

zitar - fotkazitar, 14. mája 2010

Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som včera robila na takýto spôsob:

Suroviny

1  kg
1/4  hlávky
3-4  struky
1  lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso z pliecka prešpikujeme slaninou,zo všetkých strán posolíme, okoreníme a potrieme červenou mletou paprikou. Vložíme do misy z varného ( janského) skla. Povrch posypene nadrobno nakrájaným cesnakom ( asi 3 struky) a majoránkou. Mäsko dusíme na sporáku asi 1 hodinu.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame na rezance kel a týmto zasypeme celé mäso, osolíme a pridáme ďalší struk cesnaku, trochu soli a majoránky. Prikryté dusíme ešte asi pol hodinku.

  3. 3

    Mäso vyberieme, nakrájame na úhľadné plátky. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Podávame s čímkoľvek: zemiaky, ryža, chlieb, ako komu chutí

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: