Zajačik na divoko s polievočkou

michsme - bez fotkymichsme, 7. novembra 2010

Tento recept som začala variť najmä kvôli mojej 9 mesačnej dcérke. Keďže najprv to varím bez soli a potom to dosolím až nakoniec pre Zobraziť celý popisTento recept som začala variť najmä kvôli mojej 9 mesačnej dcérke. Keďže najprv to varím bez soli a potom to dosolím až nakoniec pre nás doma.

6
porcií
30 minút
príprava
260 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kus
300 g g
150 g g
20 g
1 sáčok, do polievky
5 čl, (škrobový prášok) na prípadné zahustenie
300 ml




Postup

  1. 1

    Zajačika umyjeme. Ja používam väčšinou len nožičky. Zeleninu očistíme a dáme ju spolu so zajačikom variť asi tak na tri hodiny, aby mäsko zmäklo. Varievam to v takom veľkom hrnci = cca 3 L = bez soli.

  2. 2

    Asi tak po 3 hodinách máme výborný vývar na polievočku. Časť si odoberiem pre 9 mesačnú dcérku, ktorej ešte uvarím samostatne zemiačky, mrkvičku a pridám ešte mäsko. Všetko to potom rozmixujem a pridám kvapku olivového oleja. Zvyšnú časť osolím a nechám ešte raz prevrieť. A máme hotový vývar, ktorý podávame s cestovinami.

  3. 3

    Príprava zajačika na divoko Mäsko s vývaru oberiem a nakrájam na menšie kúsky. Odoberiem časť vývaru = cca 3 dcl, pridám uvarenú zeleninu a rozmixujem to ponorným mixérom. Nakrájané mäso s rozmixovanou zeleninou dáme variť, podľa potreby môžme pridať ešte vodu a povaríme cca 15 minút. Pridáme 250 ml smotany a necháme prevrieť. PO zovretí pridáme zvyšnú časť smotany, do ktorej sme rozmiešali gustin na zahustenie. Zajačika podávame s knedlíkom

Diskusia k receptu

babidka
@michsme - nebude ten chudacik zajacik po 3 hodinach uplne rozvareny na kasu ? Staru sliepku varim aj dlhsie ako 3 hodiny, ale zajko nema az take tuhe maso . Alebo som nepochopila a polievku varis iba z trupu a osobitne pripravujes nozicky ? Pridavas aj nejake koreniny? alebo je to taka dietna verzia :-)
danculka
Naozajje to dietne ako pre bábätko,nech si každý dochutí.
enge149
@marienka ,áno včera som ju varila/sviečkovú/ a nakoniec citr.šťava nemá chybu,super,tiež si myslím,že tá doba varenia je dosť dlhá..
evanaaa
Michsme, vitaj, ty si nová. Králika an smotane nám varievala ešte mama, bol dobrý, ale už som ho nejedla roky, lebo môj muž nechce. Ale dala by som si.
michsme
NO ja varim cele nozičky, a to aj preto, aby bola dobra polievocka a aj aby to odchadzalo dobre od kosti. A pouzivam vzdy domaceho.
A citronova stava moze byt, urcite to doda aj inu chut
dajanca
veru by som si dala.... aj polievočku aj omáčku....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia