Pečené zemiaky

lendzis - bez fotkylendzis, 15. decembra 2010

ani neviem, či je to vlastne recept, no u nás toto jedlo bývalo ako sobotňajší obed :-)

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

ľubovoľné




Postup

  1. 1

    Prázdny plech alebo pekáč či zapekaciu misu posypeme soľou a rascou. Zemiaky si poriadne poumývame a prekrojíme na polovičky. Kladieme ich na plech prekrojenou časťou a vložíme do rúry. Pečieme asi tak 30 až 40 minút podľa veľkosti zemiakov.

  2. 2

    Podávame teplé a ako prílohu môžeme použíť tatatku či kyslú smotanu a na zapitie mlieko či acidko :-)

Diskusia k receptu

mery8658
Výborne!!!!!! Ešte ako deti doma sme ich volali "zemiaky hore pupkom" teraz tieto dobroty vytlačili Americke zemiaky.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Robíme cca každú druhú sobotu klasické v rúre so zákysankou.Mňam
lendzis
Ďakujem za pozitívne komentáre. Veru tá "amerika" vytlačila veľa našich dobrých jedál, no tieto zemiaky milujem. Najlepšie na nich je to, že vždy doma nájdem všetky suroviny na ich prípravu. Môj dedo ich zvykol jedávať aj s domácimi škvarkami :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia