Hríbové muffiny

frezia - fotkafrezia, 21. marca 2014
Hríbové muffiny
Foto: frezia

Kupila som si formu na muffiny, tak skusam na co vsetko sa da pouzit. Chcela som robit hribove fasirky, tak som ich urobila v Zobraziť celý popisKupila som si formu na muffiny, tak skusam na co vsetko sa da pouzit. Chcela som robit hribove fasirky, tak som ich urobila v tej novej forme a bola som velmi spokojna. Bez zbytocneho tuku a zapachu z vyprazania.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (čerstvé, mrazené)
100 g
2 ks
100 g (mrazený, konzervovaný alebo čerstvý)
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Mozete pouzit hriby ake mate. Ja mam este vela roznych zamrazenych, tak som vybrala vaclavky, pod studenou vodou som ich rozmrazila (ide to rychlo) a nechala odtiect. Cibulu som pokrajala nadrobno, papriku a petrzlenovu vnat taktiez. Mrkvu som postruhala najemno. V panvici s horucim olejom som oprazila cibulu, pridala hriby, osolila, okorenila a prazila asi 10 minut. Nechala som vychladnut. Vychladnute som rozmixovala, ale nie celkom dohladka. Do masy som pridala pohanku, vajcia, papriku, hrasok, postruhanu mrkvu, petrzlenovu vnat, sol, korenie a rimsku rascu. Dobre som vsetko premiesala a nechala odstat.

  2. 2

    Vymastila som formu a naplnila ju pripravenou zmesou. Na povrchu som ju jemne posypala struhankou. Piekla som ich v predhriatej rure na 180° C asi 20 minut.

    Hríbové muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Z tejto davky mi vyslo 12 peknych vonavych muffin. Rimska rasca nadherne rozvoniava. Daju sa jest samotne, so zemiakovou kasou, s privarkom,

    Hríbové muffiny - obrázok 3
  4. 4

    s kokosovou ryzou...

    Hríbové muffiny - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
vsetko hribove ma u nas prim, nemrazim, ale nasusene mam dost, este som mafiny naslano nerobila, tieto vyzeraju naozaj velmi vonavo :)
frezia
@mariamka , dakujem pekne za komentar. My chodime radi na hriby, mala som ich vela nasusenych, zamrazenych a nieco som aj nalozila. Taktiez jeme radi jedla s hribami.
manya
ja tiež muffinový pekáč používam na pečenie všetkého možného len nie muffín;
juloi
Daju sa pouzit aj ine huby? Napriklad sampinony?
pivonka
S veľkým omeškaním som nakukla na tento Tvoj recept as veľmi sa mi páči. Pohánku mám doma, ani ju nepoužívam, ale je celá, dá sa rozdrviť v robote, alebo treba kúpiť drvenú?
pivonka
Ďakujem za radu. Veru by som mala pohánku zaradiť so svojho jedálnička. Prajem Ti pekný večer!
frezia
Dnes prisli zase na rad hubove muffiny, len som nemala pohanku, tak som pridala spaldovu celozrnnu muku.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia