Perník s jahodovou polevou fotorecept
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Perník: | |
| 4 ks (veľkosť M) |
|
| 200 g |
|
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 KL |
|
| 2 PL |
|
| 100 ml |
|
| 500 ml |
|
| 4 PL |
|
| Poleva: | |
| 300 g |
|
| 4 PL |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.
- 2
Perník: Vo veľkej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do bledej peny a v inej miske spolu premiešame múku, kypriaci prášok do perníka, škoricu a kakao.
- 3
Do bledej peny potom po troškách striedavo zapracúvame mlieko a olej a sypkú zmes. Vymiešame hladké cesto, do ktorého nakoniec primiešame jahodový džem.
- 4
Cesto uhladíme do formy a perník pečieme zhruba 25 minút (180 ºC) a necháme ho vychladnúť v plechu.
- 5
Poleva: Jahody popučíme alebo rozmixujeme spolu s cukrom na pyré. Pyré prepasírujeme cez sitko a omáčku zahrejeme, kým sa nezačne variť.
- 6
Nasekanú tmavú čokoládu prelejeme horúcou jahodovou omáčkou, necháme 2 minútky postáť a vymiešame polevu, ktorú rozotrieme na perník a necháme ju stuhnúť.
- 7
Vychladnutý perník, nakrájame na štvorce, ktoré ozdobíme prepolenými jahodami.
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Odporúčam! Z polovičnej dávky kľudne do štvorcovej formy. Veľmi rýchly recept a chuť je božská! Ďakujem za komentár a nahliadnutie :-)
Ďakujem!❤️