Ríbezľový prívarok

wevewe - fotkawevewe, 25. mája 2010
Ríbezľový prívarok
Foto: wevewe

...asi to budete povazovat za dalsiu zvlastnost....

2-3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 vrecko
200 ml
1,5-2 dcl
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Kedze este nie je ribezlova sezona tak som pouzila mrazene. Priprava je velmi rychla: ribezle dame varit do mlieka (nebojte sa ak sa mlieko zrazi, sladka smotana to potom vyriesi), ked mlieko zacne vriet prilejeme sladku smotanu rozmiesanu s mukou. Osladime, chvilku povarime a je to. Podavame so zemiakovou kasou.

Diskusia k receptu

alexdidi
mne by sa k tomu hodilo najviac to hovädzie alebo aj hovädzí jazyk či údené karé...má širšie použitie...je fajn...vďaka
starka
Ja ju robím k údenému hovädziemu jazyku, veľmi s tam hodí nakyslá chuť a tá farba ....
bababa
Urcite to vyskusam, len mam obavu, ze zrazene mlieko sa nestane hladkou omackou
halina
Zdá sa mi to výborné, určite to vyskúšam, aj tak neviem koľkokrát, čo ešte s nimi porobiť, mám ich toľko, že rozdávam. Už sú opäť skoro zrelé.
Díky za nápad.
qaroh
Morčacie stehno s rozmarínom a ríbezľami:
Morčacie stehno (1,5-2 kg), 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica masla, 2 dlhšie vetvočky rozmarínu, 4 cibule, 2 karotky, 2 dl červeného vína, ½ lyžičky pomarančovej kôry a 2 lyžice šťavy, šálka červených ríbezlí.
Morčacie stehno prešpikujeme rezančekmi cesnaku, okoreníme a osolíme. Na pekáči rozohrejeme olej s maslom a stehno na ňom opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a na oleji opečieme do červena štvrťky cibule a karotky, nakrájanej na hrubšie kúsky. Podlejeme vínom, pomarančovou šťavou, položime mäso na pekáč, ozdobíme rozmarínom a pomaly pečieme pod alobalom alebo pokrievkou. Mäso podlievame šťavou, prípadne vodou. Mäkké mäso vyložíme, do šťavy pridáme pomarančovú kôru, nasypeme ríbezle a pár minút spolu dusíme. Stehno naporcujeme, podávame preliate šťavou, ozdobíme čerstvým rozmarínom a ríbezľami. Príloha – varené alebo pečené zemiaky.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia