Foto: wevewe
...asi to budete povazovat za dalsiu zvlastnost....
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kedze este nie je ribezlova sezona tak som pouzila mrazene. Priprava je velmi rychla: ribezle dame varit do mlieka (nebojte sa ak sa mlieko zrazi, sladka smotana to potom vyriesi), ked mlieko zacne vriet prilejeme sladku smotanu rozmiesanu s mukou. Osladime, chvilku povarime a je to. Podavame so zemiakovou kasou.
Díky za nápad.
Morčacie stehno (1,5-2 kg), 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica masla, 2 dlhšie vetvočky rozmarínu, 4 cibule, 2 karotky, 2 dl červeného vína, ½ lyžičky pomarančovej kôry a 2 lyžice šťavy, šálka červených ríbezlí.
Morčacie stehno prešpikujeme rezančekmi cesnaku, okoreníme a osolíme. Na pekáči rozohrejeme olej s maslom a stehno na ňom opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a na oleji opečieme do červena štvrťky cibule a karotky, nakrájanej na hrubšie kúsky. Podlejeme vínom, pomarančovou šťavou, položime mäso na pekáč, ozdobíme rozmarínom a pomaly pečieme pod alobalom alebo pokrievkou. Mäso podlievame šťavou, prípadne vodou. Mäkké mäso vyložíme, do šťavy pridáme pomarančovú kôru, nasypeme ríbezle a pár minút spolu dusíme. Stehno naporcujeme, podávame preliate šťavou, ozdobíme čerstvým rozmarínom a ríbezľami. Príloha – varené alebo pečené zemiaky.