Ríbezľový prívarok

wevewe - fotkawevewe, 25. mája 2010
Ríbezľový prívarok
Foto: wevewe

...asi to budete povazovat za dalsiu zvlastnost....

2-3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 vrecko
200 ml
1,5-2 dcl
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kedze este nie je ribezlova sezona tak som pouzila mrazene. Priprava je velmi rychla: ribezle dame varit do mlieka (nebojte sa ak sa mlieko zrazi, sladka smotana to potom vyriesi), ked mlieko zacne vriet prilejeme sladku smotanu rozmiesanu s mukou. Osladime, chvilku povarime a je to. Podavame so zemiakovou kasou.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Zdá sa mi to výborné, určite to vyskúšam, aj tak neviem koľkokrát, čo ešte s nimi porobiť, mám ich toľko, že rozdávam. Už sú opäť skoro zrelé.
Díky za nápad.
Morčacie stehno s rozmarínom a ríbezľami:
Morčacie stehno (1,5-2 kg), 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica masla, 2 dlhšie vetvočky rozmarínu, 4 cibule, 2 karotky, 2 dl červeného vína, ½ lyžičky pomarančovej kôry a 2 lyžice šťavy, šálka červených ríbezlí.
Morčacie stehno prešpikujeme rezančekmi cesnaku, okoreníme a osolíme. Na pekáči rozohrejeme olej s maslom a stehno na ňom opečieme zo všetkých strán. Mäso vyberieme a na oleji opečieme do červena štvrťky cibule a karotky, nakrájanej na hrubšie kúsky. Podlejeme vínom, pomarančovou šťavou, položime mäso na pekáč, ozdobíme rozmarínom a pomaly pečieme pod alobalom alebo pokrievkou. Mäso podlievame šťavou, prípadne vodou. Mäkké mäso vyložíme, do šťavy pridáme pomarančovú kôru, nasypeme ríbezle a pár minút spolu dusíme. Stehno naporcujeme, podávame preliate šťavou, ozdobíme čerstvým rozmarínom a ríbezľami. Príloha – varené alebo pečené zemiaky.


Pridaj komentár k receptu: