Perfektné jedlo aj pre najmenších, osvedčené e chutné.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na ružičky rozobratý karfiol uvaríme v menšom množstve posolenej vody domäkka.Vyberieme ho, necháme odkvapkať a odložíme na teplé miesto.
- 2
Niekoľko lyžíc z karfiolového vývaru rozmiešame s múkou a vlejeme do zvyšného vývaru.Dôkladne povaríme, prilejeme smotanu a krátko prehrejeme.
- 3
Do omáčky vmiešame bylinky, posolíme, pokoreníme s ochutíme muškátovým orieškom.Bylinkovou omáčkou prelejeme teplý karfiol a podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu