Hokkaido biskupský chlebíček
Foto: katarinalucanova
Výborný vláčny biskupský chlebíček z tekvice hokkaido.
20
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
300 g (z hokkaido tekvice) |
|
300 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. |
|
50 g nasekané |
|
50 g nasekaná |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Tekvicu hokkaido rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- 2
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tekvicové pyré, acidko a olej. Dobre premiešame a postupne pridávame múku s práškom do pečiva, škoricu a mletý muškátový oriešok. Nakoniec vmiešame nasekané orechy, nasekanú čokoládu a kandizovanú pomarančovú kôru.
- 3
Formu na chlebíček vystelieme papierom na pečenie. Do takto pripravenej formy vlejeme cesto a pečieme 45 minút na 170 °C.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu