Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Hokkaido biskupský chlebíček

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 2. októbra 2024

Výborný vláčny biskupský chlebíček z tekvice hokkaido.

20
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g (z hokkaido tekvice)
300 g
100 g
100 ml
100 ml
2 ks
1 ČL
1/2 ČL
1 bal.
50 g nasekané
50 g nasekaná
50 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu hokkaido rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tekvicové pyré, acidko a olej. Dobre premiešame a postupne pridávame múku s práškom do pečiva, škoricu a mletý muškátový oriešok. Nakoniec vmiešame nasekané orechy, nasekanú čokoládu a kandizovanú pomarančovú kôru.

  3. 3

    Formu na chlebíček vystelieme papierom na pečenie. Do takto pripravenej formy vlejeme cesto a pečieme 45 minút na 170 °C.

Diskusia k receptu

haji
Chlebíček vypadá skvěle!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia